Teleurstellend gelijkspel HV Reehorst

13 oktober 2019 om 09:31 Overig

EDE Het eerste team van handbalvereniging Reehorst speelde zaterdagavond in Houten met 28-28 gelijk tegen NHC 2. ,,Onbegrijpelijk als je de wedstrijd hebt gezien. We waren bij vlagen oppermachtig en we gingen met een 13-17 voorsprong de rust in. Zelfs de scheidsrechters zeiden na afloop met verbazing het gelijke spel te hebben gezien. Maar HV Reehorst (op archieffoto) had ook nog kunnen verliezen. In de laatste seconden maakten we in ondertal gelijk", vertelt Sander Barents, coach van HV Reehorst.

De verbazing over het wedstrijdverloop was een dag later nog niet verdwenen. Barents: ,,De start, met tussenstanden van 1-7 en 2-8, was super. NHC 2, dat enkele ervaren krachten in de ploeg had, zette de zaken wat om. Daar hadden we niet gelijk een antwoord om. Als je de gemaakte afspraken dan ook nog niet nakomt, profiteert de tegenstander."

De thuisclub kwam vervolgens op 9-9, maar een tussensprint van HV Reehorst betekende een 13-17 ruststand. ,,Dan zet je je ploeg op orde en geef je aan hoe het verder moet. We misten zeker negen open kansen en een zeven meter worp werd niet benut. Toch werd het 14-19. De grootste voorsprong die wij deze wedstrijd hadden", kijkt Barents terug.

Coach Barents zag de Houtense handballers langzaam maar zeker terugkomen. In de slotminuut, bij een 28-27 achterstand, werd de gelijkmaker gemaakt: 28-28.

,,Ontsnapt dus. We laten hier een duur punt liggen. Na een week rust (herfstvakantie) komt zaterdag 26 oktober koploper Unitas naar Ede. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Peppel, omdat de eigen zaal ('t Riet) niet beschikbaar is.

HV Reehorst staat in de tweede divisie op een vijfde plaats, met drie punten achterstand op koploper Unitas.