Routinier Ahmet Kiliç scoorde 2-2 van eigen helft.
Routinier Ahmet Kiliç scoorde 2-2 van eigen helft. Eip Janssen

Werelddoelpunt Ahmet Kiliç bezorgt FC Jeugd een punt

13 oktober 2019 om 17:19 Voetbal

EDE FC Jeugd behaalde op eigen veld tegen HDS (Leersum) een 2-2 gelijkspel.

Eip Janssen

De topper op sportpark De Hoekelumse Eng was het aanzien zeker waard. FC Jeugd (zesde) tegen HDS dat op de derde plaats stond, wist dat een zege de Edenaren helpt een rol van betekenis te spelen in de derde klasse West.

Een op zijn sterkst aantredend FC Jeugd, met routiniers als Gokhan Yilmaz en Ahmet Kiliç kwam al snel op een 0-1 achterstand.

In de vierde minuut werd bij FC Jeugd slecht geschakeld en uit de counter wist Rudy Peter Hack de stand op 0-1 te brengen.

,,Ik wil dat ze geduldig blijven spelen", gaf FC Jeugdtrainer Mohammed Mouhouti aan. Hij werd op zijn wenken bediend want een kwartier later zorgde Ilker Özturk met een bekeken schot linkerbovenhoek de 1-1.

,,Prima uitgespeeld met overzicht", vulde de trainer aan.

Met kansen over en weer barstte rond minuut vijfendertig de bom. Achraf Benahmed werd door een tegenstander beschuldigd te fors te zijn aangepakt.

De FC Jeugdspeler was zich van kwaad bewust op dat moment.

Seconden later werd hij zelf veel te hard aangepakt. In beide gevallen liet de scheidsrechter voordeel gelden.

ROOD Het moment waarop bij Benahmed even de stoppen doorsloegen. Met een genadeloze tackle probeerde hij de bal te veroveren. Nu kende de scheidsrechter geen pardon: rood.

,,Ik dacht dat hij de speler niet raakte", vulde Mouhouti aan. Maar duidelijk was dat FC Jeugd in ondertal verder moest.

En dat deed de Edese ploeg met verve. Typerend was dat een aantal toeschouwers, die de eerste helft hadden gemist, pas twintig minuten voor tijd doorkregen dat HDS met een man meer speelde.

Grote strateeg daarin was middenvelder Ahmet Kiliç. Hij strooide met pasjes. Maar het was bij FC Jeugd (Mustaf Tirgil, Ilker Özturk en Elmeris Avdic) allemaal 'net niet'.

Een kwartier voor tijd kwam HDS via een mazzeldoelpunt van Hack op 1-2. De verre bal zeilde onderkant lat buiten bereik van doelman Yilmaz in het Edese doel.

Acht minuten later was het voor vriend en vijand op de Hoekelumse Eng genieten geblazen. Ahmet Kiliç kreeg de bal een meter of twee op eigen helft. Hij zag vanuit zijn ooghoeken dat HDS-doelman Sander van Dijk op de strafschopstip stond. De trap gevangen door de wind dwarrelde over de verbouwereerde doelman heen: 2-2.

Dat werd ook de eindstand voor een door trainer Mouhouti fanatiek maar doelmatig gecoacht FC Jeugd.