'Voortaan altijd snelheidscontroles op de N224'

23 februari 2018 om 05:11 lokaal

EDE De ChristenUnie wil een permanente verkeerscontrole in de vorm van flitspalen op de N224. Volgens de partij is uit recent onderzoek gebleken dat één op de zes auto's te hard rijd op de N224 en raadslid Daan Weststrate wil van het college weten wat zij aan deze situatie gaat doen. 

Weststrate stelde in het vragenuurtje van de Politiek Dag Ede (PDE) vragen over de onveilige situatie op de N224. Weststrate legt uit: „Al enige jaren bereiken de fractie zorgen en klachten met betrekking de (te) hoge snelheid waarmee auto's over de N224 rijden. In het bijzonder op het traject van het kruispunt Hogerhorst / Laarwoud. Zowel voor mensen die wonen aan de Laan van Kernhem als ouders die met hun kinderen staan te wachten bij het stoplicht, zijn deze hardrijders een grote zorg en doorn in het oog."

TE HARD Op maandag 5 februari heeft het VHT (verkeershandhavingsteam) een snelheidscontrole op de N224 gehouden. „Uit gegevens van de politie blijkt dat tijdens deze verkeerscontrole, die gehouden werd van 07.30 tot 12.00 uur, er maar liefst 548 van de 3246 automobilisten te hard reden. Dat is één op de zes auto's. De hoogst gemeten snelheid betrof 91 kilometer per uur. Dit is bijna twee keer zo snel dan daar is toegestaan. Helaas hebben we in het achterliggende jaar al moeten constateren dat het soms goed fout kan gaan op dit traject." 

VRAGEN Op basis van deze informatie heeft de ChristenUnie het college gevraagd welke middelen of instrumenten ze inzet om hier iets aan te kunnen doen. De partij vraagt of het college bereid is in overleg te gaan met de politie en het Openbaar Ministerie om langs de N224 één of meerdere flitspalen te zetten, zodat permanent gecontroleerd wordt op te hard rijden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie