Overzicht speelzaal
Overzicht speelzaal Ben Verduyn

Koploper loopt verder uit bij 50 plussers schaakvereniging De Cirkel

14 oktober 2019 om 19:30 Overig Deel je nieuws

In de op 14 oktober gespeelde zesde ronde bij de 50 plussers nam koploper Kees van de Voort verder afstand van zijn naaste belagers. Zelf pakte Van de Voort de volle winst, terwijl zijn achtervolgers maximaal een puntendeling wisten te behalen.

Herman van Scherrenburg en Louis van der Vos wisten dat alleen winst telde, maar na een spannende en gelijk opgaande partij zat er voor beiden niet meer in dan een remise.

Ook Tom Smit en Ben Verduyn wisten niet de broodnodige winst te pakken. In het eindspel had Smit een pion voorsprong maar Verduyn stond positioneel wat beter. Verduyn bood traditiegetrouw zijn eenmalige remise aan, wat door Smit aangenomen werd.

Koploper Kees van de Voort wist in het middenspel tegen Jelle Bottema, materieel voordeel te halen. Bottema probeerde er nog een puntendeling uit te slepen, maar zover liet Van de Voort het niet komen.

Hans Pasveer speelde een puike partij tegen Kees van der Dussen. In het middenspel wist Pasveer de dame van Van der Dussen te veroveren ten koste van twee paarden. Direct daarna zette Pasveer de koning van tegenstander onder druk wat uiteindelijk tot een verdiende overwinning leidde.

Nieuwkomer Pieter Vlaanderen en Klaas van de Wal speelden een leuke partij met wisselende winstkansen. Uiteindelijk was het de ervaring van Van de Wal die hem de winst opleverde. Gezien het spel van Vlaanderen, wat met de week beter wordt, zal de eerste overwinning niet lang op zich laten wachten.

Fons de Kort was in zijn nopjes toen hij na een gelijk opgaande partij in het eindspel Els Creutzberg wist te verschalken. Alex de Roovere begint weer op zijn oude niveau te komen, ditmaal was Remy Mouthaan het slachtoffer van zijn dadendrang.

 

Bijgewerkte stand is te vinden op www.decirkelede.nl

 

De maandagmiddaggroep voor de 50 plussers schakers bestaat momenteel uit 19 schakers.

Een ideale mogelijkheid om het schaakspelletje ook ’s middags te beoefenen. De competitie is van ondergeschikt belang, voorop staat dat er in de middag één of meer potjes geschaakt kan worden.

Dit senioren schaken is bestemd voor 50 plussers, ook niet-leden van De Cirkel zijn van harte welkom.

Nieuwe deelnemers kunnen op elk gewenst moment instromen. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven. We beginnen elke maandagmiddag om 13.30 uur.

Locatie: De Open Hof, Hoflaan te Ede.

Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.    

 

 

 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie