Afbeelding
Theo Beumer

'Een volgende keer meer uitdagingen bij NK wielrennen'

15 oktober 2019 om 16:25 Wielrennen NK wielrennen 2019 in Ede

EDE De gemeente Ede kijkt positief terug op het Nederlands Kampioenschap (NK) wielrennen, dat op 26, 29 en 30 juni 2019 plaatsvond in Ede. De uiteindelijke kosten van het evenement lagen 25.925 euro lager dan de oorspronkelijke begroting van 413.000 euro. De Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU) gaf aan dat ze Ede als voorbeeld nemen voor toekomstige NK's, aldus burgemeester René Verhulst.

Jan de Boer

Uit het evaluatierapport blijkt dat de gemeente Ede met het faciliteren van het NK Wielrennen in Ede een veilig en succesvol nationaal wielerevenement heeft laten plaatsvinden. De bezoekers genoten van het evenement. Op de drie evenementendagen waren er ongeveer 30.000 bezoekers. Vooraf was de verwachting dat er 15.000 bezoekers op het evenement af zouden komen.

VEEL AANDACHT Het NK wielrennen heeft veel 'exposure' en media-aandacht opgeleverd, zowel regionaal als landelijk en zelfs internationaal. De televisie-uitzendingen werden door ruim 4 miljoen mensen bekeken met als absoluut hoogtepunt de live uitzending op zaterdag van de finale van de wegwedstrijd van de dames elite. Deze uitzending werd door 1,3 miljoen mensen bekeken.

MINPUNTEN Minpunt tijdens het NK waren dat de toiletvoorzieningen niet goed bijgehouden/geleegd werden door organisator Golazo. Dit leidde tot stankoverlast. Ook een minpunt was dat er gebruik werd gemaakt van een aantal verkeersregelaars die de Nederlandse taal niet machtig waren. Verder werden er langs het parcours te vroeg dranghekken geplaatst.

,,Als je zo'n groot evenement organiseert, gebeuren er altijd dingen die minder leuk zijn", meent Verhulst. ,,Als gemeente waren wij ervan uitgegaan, dat je als er iets niet goed gaat dat je daar ook iets van moet vinden. De mensen trekken bij ons aan de bel. We gaan dat na, de oorzaak praten we het niet goed. Golazo hebben we daarop aangesproken."

PARCOURS Het parcours werd alom als niet interessant omschreven. ,,Volgens de KNWU moest het parcours vellig zijn. Dat heeft bij ons de nadruk gehad. Als we het ooit nog eens zouden organiseren, zou ik het parcours kleiner maken. En zou ik meer uitdagingen in laten zitten."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie