van links naar rechts: Eva Asijee (projectleider Klokaanbod), John van der Voort en Ilse Heddema (Plantion Digitale Marktplaats)
van links naar rechts: Eva Asijee (projectleider Klokaanbod), John van der Voort en Ilse Heddema (Plantion Digitale Marktplaats) VVB Van Bree

Plantion introduceert dagelijkse digitale catalogus

16 oktober 2019 om 13:22 Zakelijk

EDE Plantion is gestart met een vernieuwde versie van hun digitale marktplaats. Een nieuwe functionaliteit van dit platform is het Klokaanbod. Dit is een digitale catalogus met alles wat er op de betreffende dag voor de klok komt. Bloemist en vakhandel kunnen zo volgens Plantion voortaan beter en makkelijker online inkopen.

De catalogus wordt dagelijks samengesteld via twee 'fotostraten', één voor bloemen en één voor planten, waar alle aangevoerde producten doorheen gaan.

EEN MUST ,,Klokvoorverkoop en Kopen Op Afstand worden steeds populairder. Daarvoor is het belangrijk dat de koper goede partijfoto's kan bekijken. Niet alle kwekers leveren professioneel beeldmateriaal aan en foto's uit het VKC-archief laten geen actuele partijen zien", zegt projectleider Klokaanbod Eva Asijee. ,,Plantion wil graag een belangrijke positie hebben bij bloemisten in West-Europa. Goed beeldmateriaal is daarvoor een must. Je kunt van een bloemist in Zuid-Duitsland immers niet verwachten dat hij elke dag naar Ede komt."

BETROUWBAARHEID Bij het Klokaanbod op de digitale marktplaats staan volgens Plantion representatieve foto's in hoge resolutie van alle bloemen en planten die bij het eerstvolgende veilmoment worden aangeboden. Asijee: ,,Actuele en kwalitatief goede foto's dragen bij aan de betrouwbaarheid. We maken de foto's daarom zo dicht mogelijk op het veilmoment, maar zorgen er wel voor dat de koper genoeg tijd heeft ze te bekijken." Plantion toont de foto's ook op beeldschermen tijdens het veilen.

RESPONSIVE Naast de toevoeging van Klokaanbod bevat de nieuwe versie van de Plantion Digitale Marktplaats nog enkele verbeteringen. Ilse Heddema, samen met John van der Voort verantwoordelijk voor de digitale marktplaats: ,,Het platform is responsive gemaakt en daardoor nu op alle apparaten goed te gebruiken. Dat is belangrijk aangezien steeds meer klanten inloggen vanaf een smartphone of tablet." Daarnaast is het uiterlijk van de marktplaats veranderd en is het gebruiksgemak volgens Plantion vergroot.  Meer informatie is te vinden op www.plantion.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie