Rotonde Molenstraat-Telefoonweg. De vier
Rotonde Molenstraat-Telefoonweg. De vier "biggenruggen" tussen fietsstrook en rijbaan zijn weggehaald (o.a. waar de fietsster rijdt) L. Langeveld

Doe mee aan Fietsstadverkiezing 2020

16 oktober 2019 om 21:12 Verkeer en vervoer Deel je nieuws

 

Wordt Ede Fietsstad 2020? Dat zou zo maar kunnen als lezers van Ede Stad allemaal positief oordelen op de vragen uit de enquête van de landelijke Fietsersbond. Maar dat verwacht de afdeling Ede van de Fietsersbond niet. Toch zou zij het wel op prijs stellen als veel inwoners van de gemeente meedoen. De enquête is te vinden op de website www.fietsersbond/nl.

In 2018 kwam Ede niet in de Top Honderd van de ruim driehonderd Nederlandse gemeenten. De Edese afdeling van de Fietsersbond wil graag weten welke plaats onze gemeente NU inneemt. Daarom roept zij zoveel mogelijk inwoners op zich uit te spreken.

De Fietsersbond raadt aan bij het invullen te bedenken dat er in onze gemeente veel wordt gedaan voor de fiets. Verbeteringen en aanpassingen komen voort uit het Fietsplan dat in 2017 is opgesteld door het gemeentebestuur aan de hand van een uitgebreide lijst, waaraan de Fietsersbond heeft meegewerkt. Om enkele te noemen: de oversteken met middengeleider op de Tooroplaan, de meer glooiende oversteken van de Molenstraat, het aanpakken van de westelijke noord-zuidverbinding van de wijk Veldhuizen naar Rietkampen, een veiligere oversteek naar het gezondheidscentrum in Lunteren, alle hobbels die je niet meer merkt als je door Ede of Bennekom fietst.

Er zijn zaken in voorbereiding die van groot belang zijn voor de fietsverbindingen, zoals een tunnel onder het spoor ter hoogte van de Lumièrestraat in Ede, een fietspad langs het westelijk deel van de Kierkamperweg in Bennekom en de doorfietsroute van het centrum van Ede naar Wageningen. Langs de Blokkenweg en de Verlengde Blokkenweg kan men op dit moment zien dat de aanleg van de doorfietsroute van het station Ede-Wageningen naar Veenendaal is gestart.

De Fietsersbond vraagt de verbeteringen en vorderingen in het achterhoofd te houden bij het invullen van de enquête, maar stelt bovenal een invulling naar eigen inzicht op prijs. De enquête sluit 31 oktober. Wie meedoet maakt kans op een prijs.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie