Banus & de Ridder
Banus & de Ridder onbekend

Gevarieerd programma bij Cultureel Café Dante

18 oktober 2019 om 11:29 Podiumkunsten Deel je nieuws

 

Donderdag 24 oktober opent het maandelijkse Cultureel Café Dante weer haar deuren in Cultura. Dante is een leuke ontmoetingsplek voor diegenen die muziek, kunst en cultuur en cultuur een warm hart toedragen. In een ontspannen setting kan men weer genieten van een gevarieerd programma.

Het programma wordt dit keer geopend door het muzikale duo Banus & de Ridder. Ruud Banus en Paul de Ridder spelen ruim drie jaar samen, ze schrijven hun eigen Nederlandstalige nummers, akoestisch, pittig en intiem, soms serieus en soms met een knipoog. Ook spelen zij de gitaar, melodica, cajon, sopraansax en de hang.

Daarna is het woord aan Rachelle van den Broek, conservator van het Kröller Möller Museum. Zij  komt vertellen over de nieuwe tentoonstelling `Door het leven getekend`, hierin zie je zelden getoond werk van onder andere Picasso, Isaac Israels en Odilion Redon. De tekeningen, pastels en aquarellen zijn zeer kwetsbaar en en gevoelig voor licht en daarom bijzonder dat ze worden tentoongesteld. Nu zijn deze werken drie maanden lang te zien, een buitenkans voor liefhebbers!

Vast onderdeel in het programma is, het gesproken woord/ column, ditmaal verzorgd door George Knottnerus, schrijver en woonachtig in Ede. Knottnerus is een veelzijdig schrijver, hij schrijft zowel boeken, romans, columns en gedichten.

De Edese band Cosmic Brothers  sluit de avond af. Het beloofd een swingende afsluiter te worden met, Martin Heiwegen; zang, gitaar en sax, Jan Zeeman; toetsen, Bas Werner Jonkman; toetsen en Wilbert Freriks; zang en drums.

Dante biedt elke maand weer een podium aan muzikanten, kunstenaars, dansers, sprekers en andere culturele ondernemers. Wil jij ook een keer optreden bij Café Dante? Stuur dan een mail naar info@ccdante.nl .

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van Cultura, Molenstraat 45. Binnenlopen kan vanaf 20.00 uur. De volgende Dante is 28 november 2019. Houdt ook de Facebookpagina in de gaten en de website www.ccdante.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie