Lezing: De Twijfelende mens door Welmoed Vlieger

19 oktober 2019 om 12:29 Nieuws Deel je nieuws

Filosoof en columnist Welmoed Vlieger komt zondagmorgen 27 oktober naar De Ontmoeting in Bennekom. Zij spreekt daar over de twijfelende mens. Dit is de eerste bijeenkomst van Zin op Zondag rond het thema Twijfel. Op vijf zondagen komt het fenomeen twijfel in deze bijeenkomsten afwisselend filosofisch, religieus dan wel meer praktisch aan de orde. Maar in alle bijeenkomsten zorgen sprekers en musici voor momenten van bezinning.

 

Op 27 oktober gaat Welmoed Vlieger in op vertwijfeling en de waarde daarvan. Op het eerste oog lijken de meeste mensen gelukkig en tevreden. Maar diep van binnen is er vaak sprake van een diepe twijfel of vertwijfeling. Dit is typisch menselijk en daarom eigenlijk ook niemand vreemd. Lijden aan vertwijfeling is niet treurig maar verheffend. Het is de kunst om niet voor de twijfel en de vertwijfeling weg te lopen of te wachten tot deze weer voorbij is. Het komt erop aan jezelf eerlijk te bevragen, te ontdekken wat je echt voelt en wat je drijft in het leven. Dan leidt vertwijfeling tot zelfkennis.

 

Veelbelovend zangeres Roos Blufpand, die haar eigen liedjes schrijft, zorgt voor de muzikale omlijsting. Gezeten achter de vleugel zingt ze eerlijke en indringende teksten, waarbij nadenken en twijfelen vanzelf komen.

 

De bijeenkomst begint om 10:30 uur in De Ontmoeting van Vrijzinnigen Bennekom, Emmalaan 1 in Bennekom.

 

Meer informatie is te vinden op www.vrijzinnigenbennekom.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie