Edenaar Fred van Ruissen met zoon Victor op de padelbaan in Bennekom
Edenaar Fred van Ruissen met zoon Victor op de padelbaan in Bennekom Nico de Gouw

Drie padelspelers Keltenwoud naar EK in Spanje

19 oktober 2019 om 13:49 Overig Deel je nieuws

De padelspelers Jack Engelaar, Fred van Ruisen en Ina van Lavieren van TV Keltenwoud in Bennekom doen mee aan het Europese veteranen kampioenschap in Bilbao. Bondscoach Pjotr van Dalfsen van de Nederlandse Padelbond (NPB) heeft hen in de nationale selecties opgenomen. Het EK-toernooi wordt gehouden van 28 oktober t/m zondag 3 november.

Jack Engelaar (55) leidt de Bennekomse Tennisopleiding BTO en Padelopleiding Engelaar en is als tennis- en padelleraar aan Keltenwoud verbonden. Hij padelt op het EK in de categorie 55plus in het koppeltoernooi met zijn eveneens 55-jarige dubbelspelpartner Fred van Ruissen uit Ede. De mannen kennen elkaar al vanaf hun tennisjeugd bij ETC in Ede en raakten enkele jaren geleden op de nieuwe padelbanen in Bennekom in de ban van dit spel van de toekomst. Zij maakten snel vorderingen, zijn 50+ kampioen van Nederland en staan in de landelijke top-30. Beiden deden al eerder mee aan toernooien in België en Finland. Nu spelen zij samen op het EK in Spanje.

Ook Freds 20-jarige zoon Victor van Ruissen padelt op topniveau. Hij doet vanaf 3 november met het nationale padelteam mee  op het EK in Lissabon.

Een interland op het EK voor veteranen -met tegenstanders als Spanje, Italië, België, Duitsland en Finland- bestaat uit 6 wedstrijden in de 3 leeftijdscategorieën 45+, 50+ en 55+ (bij de heren) en 40+, 45+ en 50+ (dames). Keltenwoud-lid Ina van Lavieren, eveneens tennis- en padellerares, speelt daarin samen met koppelgenote Marianne van Zanten uit Arnhem. Ina is samen met Jack Engelaar veteranenkampioen van Nederland en staat vierde op de NPB-ranking. De NL-selecties in Bilbao omvatten 12 dames en 12 heren.

De Bennekomse tennis- en padelvereniging Keltenwoud draait volop mee in het Nederlandse padelcircuit. Vanuit de jeugd hebben de 16-jarige Mark Bogers uit Bennekom en Tessa Nikkelen uit Ede meegedaan aan het jeugd-WK dat tot en met 27 oktober in de Spaanse regio Valencia plaatsvond. In de landelijke competities doen 10 Keltenwoud-teams mee. En dan te bedenken dat de 3 padelbanen in Bennekom pas sinds drie jaar geleden in gebruik zijn. Regelmatig huren bedrijven, vriendengroepen en sportliefhebbers een baan bij Keltenwoud voor een clinic of een spelletje padel. Padel, een combinatie van tennis en squash, speel je op een met gaas en glas omrand kunstgrasveld en leer je heel snel. Het Keltenwoud-bestuur gaat op verzoek van de ledenvergadering onderzoeken of de aanleg van een vierde padelbaan mogelijk is.

De Keltenwoud-leden Fred, Ina van Jack die met Nederland naar het EK voor veteranen gaan.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie