Batavia maatje te groot voor Lunteren

19 oktober 2019 om 20:05 Voetbal

LUNTEREN ,,Wij hadden na het verlies bij Lelystad nog wat goed te maken. Ik denk dat wij zeker de eerste helft prima hebben gespeeld. Maar Batavia was uiteindelijk een maatje te groot voor ons'', concludeerde Lunteren trainer Dennis van den Berg na de 1-4 nederlaag.

,,Batavia heeft een hele goede ploeg. Zij zijn het afgelopen jaar gepromoveerd. En hebben een aantal ervaren spelers aangetrokken die actief zijn geweest op hoog amateurniveau. Bijvoorbeeld een Stefano Davids en Steffan Vlietstra. Die gaan zeker meedoen om de titel'', wist de Lunteren trainer al van te voren.

,,Wij speelden een van onze betere eerste helften van dit seizoen. Het stond goed. Maar eigenlijk uit twee kansen wisten zij twee keer te scoren. Bij de 0-1 wist de spits net voor Tom Cozijnsen te komen. Die inzet werd net weer door Tom aangeraakt.''

,,Ook bij de 0-2 werd de bal door Jordi Duits voor richting veranderd. Daardoor kon Nicky Groeneveld niet bij de bal. Die pech heb je dan ook'', merkte Dennis van den Berg op. Lunteren zelf wist geen echte kansen te creëren.

In het tweede bedrijf werd het een minuut of twintig voor tijd 0-3 uit een strafschop. De eerste poging werd door penaltykiller Nicky Groeneveld gestopt, maar was het uit de rebound alsnog raak. Vanwege vroeg inlopen moest de pingel over genomen worden. Die was raak.

Via Max Degenaar wist Lunteren nog wat terug te doen. Een combinatie met zijn broer Rick ging er aan vooraf. ,,Het was wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd'', had Van den Berg gezien. Die zag ook dat Batavia in extra tijd uit een vrije trap de eindstand op 1-4 bepaalde.

,,Wij hebben er alles aan gedaan. Zijn met drie verdedigers gaan spelen en hebben aanvallend gewisseld. Maar Batavia was een maatje te groot. Zij gaan meedoen om de titel'', denkt Dennis van den Berg.

Die moet zaterdag met Lunteren op bezoek bij VRC in Veenendaal. ,,Vorig jaar hebben wij thuis gewonnen en uit verloren. Een tegenstander waar je normaal gesproken meer kans tegen hebt dan Batavia. Bovendien is het zaak punten te pakken om in ieder geval minimaal in de middenmoot te blijven'', besluit Dennis van den Berg.