Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Plannen Nieuwe Erf krijgen vorm

20 oktober 2019 om 12:31 Nieuwbouw

LUNTEREN Een groep betrokken Lunteranen heeft zich het afgelopen jaar gebogen over een mogelijke herinrichting van het Nieuwe Erf in centrum van Lunteren. Het doel daarmee is onder meer om het hart van Lunteren gebruiksvriendelijker en toegankelijker te maken. Maandagavond 21 oktober is er een bijeenkomst in het Westhoffhuis waar alle geïnteresseerden zullen worden bijgepraat over de plannen.

De huidige natuursteenrand rondom het Nieuwe Erf wordt al lange tijd ervaren als een barrière om het Erf op te lopen. Het plan is nu om vanaf de Dorpsstraat hier een onder meer een opening in te maken. Zo zal bijvoorbeeld het Lunterse Vrouwtje een markantere positie krijgen.

Het huidige gazon ligt niet vlak en daardoor liggen er vaak plassen water… In de nieuwe plannen wordt dit vervangen door natuursteen. Ook wordt er een kunstwerk toegevoegd. Dit zal een vorm gaan krijgen van een oude boerderij van cortenstaal, en zal dan meteen een verwijzing worden naar de oude boerderij van familie Engelen die ooit op deze plek stond.

In 2008 is hier al het oude Aarfhuus voor gebouwd op het nieuwe Erf, wat bij deze toekomstige kunstboerderij hoort. Voor de kinderen zullen er allerlei speelvoorzieningen aan de 'boerderij' komen te hangen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie