Afbeelding
Familie Den Hartog

Karter Rick den Hartog stapt over naar nieuwe kart

23 februari 2018 om 15:23 Sport/sport

EDE,, Het werd me al een tijdje gevraagd. Ga jij net zoals je team overstappen naar CKR? We wisten het nog niet zeker, maar na een erg goede test in Genk weten we het zeker", opent de blijde Edese karter Rick den Hartog.

Hij stapt over van een OTK Exprit kart, het chassis (frame) waarmee hij zijn eerste trainingen reed, naar een CKR kart.

,,Dit heeft vooral te maken met het nieuwe dealer schap van mijn team Goedsign Racing en CKR, maar ook met de positieve prestaties van het merk. De kart is geleverd vanuit de thuisbasis van het Italiaanse merk", gaat de karter verder.

Het team heeft er alles aan gedaan om de kart klaar te maken voor een eerste test. Dit lukte en ik kon gelijk mijn eerste meters maken in het Belgische Genk, ook het circuit waar de eerste wedstrijd van het kampioenschap plaatsvindt.

,,Ik was niet de enige die de nieuwe CKR kart ging testen, ook mijn teamgenoten Nick van Vugt (DD2) en Justin van der Schaft (KZ) maakten waardevolle meters. De snelheid zat er goed in, al kan het altijd sneller. Vooral op het gebied van de remmen is het even wennen, maar dit is wel verbeterd ten opzichte van mijn vorige kart", besluit een hoopvolle Rick den Hartog.

Hij gaat met de nieuwe kart mogelijk gemaakt door zijn Edese sponsor W&W Vastgoed, rijden tijdens de eerste wedstrijd in Berghem. Dat is voor de Wintercup en wel op 11 maart.

Rick den Hartog maakt deel uit van het Goedsign Racing Team. Hij neemt in de klasse 2T karting ook deel aan het officiële Nederlands kampioenschap. De wedstrijden daarvoor zijn als volgt: Circuit Horensbergdam (Genk België) 24/25 maart. Circuit park Berghem op 28/29 april. Circuit De Landsard op 26/27 mei. In de maanden juni tot en met oktober volgen ook nog vijf wedstrijden.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie