Aetos 3 - TweeVV
Aetos 3 - TweeVV Lia van den Eertwegh

Mannen TweeVV overtuigend

20 oktober 2019 om 15:40 Volleybal Deel je nieuws

De mannen van TweeVV wonnen ook hun derde wedstrijd met 1-3, deze keer in Arnhem van Aetos 3. Ook de vrouwen wonnen maar zij hadden er hun eerste vijfsetter voor nodig: het werd 2-3 in Epe tegen Ormi.

In sporthal Valkenhuizen in Arnhem speelden de mannen in drie van de vier sets overtuigend tegen het lager geklasseerde Aetos 3. TweeVV zette de tegenstander flink onder druk met een sterk blok en ook de aanvallers scoorden mooie punten zowel met hun aanval als met de opslag. Alleen de tweede set was het spel soms te rommelig waardoor de tegenstander zijn kans zag. De Edenaren wisten wel na een achterstand gelijk te komen en dankzij het tactisch inzicht van Jeroen Lith speelden zij twee setpunten van de tegenstander weg maar het derde setpunt wist Aetos wel te verzilveren. En dus gaf TweeVV onnodig weer een set, en daarmee één punt, weg. Maar na drie winstwedstrijden staan de mannen er goed voor in de promotieklasse, zij hebben de minste verliespunten.

Vrouwen

In de eerste set vlogen de vrouwen van TweeVV over tegenstander Ormi heen. Het leek een eenvoudige wedstrijd te worden maar het liep anders. In de tweede set stapelden de vrouwen fout op fout, de concentratie was weg en spelverdeler Astrid van Eck moest flink aan de bak om oplossingen te vinden voor de vele foute passes. Na het verlies van die set liep alles in de derde set weer op rolletjes, Rachel Huisman was helemaal in vorm en met 10-25 liep TweeVV weer over de tegenstander heen. De vierde set was een kopie van de tweede, alles ging mis en ook de wissels brachten daarin geen verandering. In de beslissende vijfde set was het Astrid van Eck die met haar opslag een grote achterstand wegwerkte en Floor Kamps, die vanwege haar zwangerschap gaat stoppen, sloeg op het spannendste moment van de wedstrijd de laatste en winnende bal: 13-15.

Programma

De mannen spelen vrijdag 25 oktober in Renswoude om 20.30 uur tegen Renswouw dat bovenaan staat met een wedstrijd meer gespeeld. De vrouwen zijn deze week vrij. Zaterdag 2 november is er weer een thuisdag. Dan spelen de mannen om 15.30 en de vrouwen om 17.30 uur in de Van der Knaaphal. Op die dag organiseert TweeVV ook een grote boekenbeurs in ’t Laag in Bennekom, van 10.00-16.00 uur.