FC Jeugd wijst koploper VVZA terug

20 oktober 2019 om 16:30 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft bij het Amersfoortse VVZA een mooie 1-4 overwinning behaald.

Daarmee brengen de Edenaren de achterstand op de koploper terug tot twee punten.

,,Het was een dik verdiende zege. FC Jeugd heeft voetballend veel laten zien. VVZA liet ons komen en loerde op de counter. We hielpen ze nog in het zadel door een eigen doelpunt van Hakan Yilmaz. Zijn familie (Özkan Yilmaz, red) kon met geen mogelijkheid de mislukte kopbal stoppen", grapte FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti.

Hij zag zijn ploeg in de slotfase eerste helft op 1-1 komen via routinier en spelmaker Ahmet Kiliç.

,,In de rust aangegeven dat als wij dit spel konden volhouden de thuisclub vanzelf wel zou bezwijken. Het was Sergen Tomruk die ons op een 1-2 voorsprong zette", had Mouhouti genoteerd.

De Edenaren gingen door en zagen Ahmet Kiliç (archieffoto) de stand op 1-3 brengen.

,,Een schot van zeker dertig meter afstand. Volstrekt onhoudbaar voor de Amersfoortse doelman."

Nadat FC Jeugd een aantal honderd procent kansen had laten liggen wist Avdic Elmeres de 1-4 op het scorebord aan te brengen.

,,We gaan geen hosanna roepen. Blijven met beide benen op de grond. Over vijf wedstrijden mag je me vragen naar mijn bevindingen met deze sterke selectie. Maar dat deze zege ons een boost geeft, is logisch ", besluit Mohammed Mouhouti.

FC Jeugd, dat de derde plaats in derde klasse West bezet, gaat zondag op bezoek bij Roda'46 in Leusden.