Super Sunday hockeyteams

20 oktober 2019 om 18:27 Hockey

EDE Zowel de mannen (archieffoto) als vrouwen van MHC Ede kenden een goed weekeinde.

De mannen lieten op Super Sunday hekkensluiter Hattem zonder punten. Maar wat werd het een moeizame 3-2 zege. De vrouwen waren aanzienlijk overtuigender en versloegen Civicum uit Cuijck met 5-0.

De Edese mannen zagen Hattem binnen zes minuten een 0-1 voorsprong nemen. ,,Een beetje onhandig weg gegeven strafcorner ging er in", had Ede coach Bastiaan Bunnik gezien.

Ook Ede kreeg een strafcorner die onbenut bleef. ,,De tweede keer dat Stijn (Draaijer, red.) mocht aanleggen was het wel raak: 1-1."

Eerst kwam Hattem nog op 1-2 maar Lennart Bakker zorgde voor de 2-2.

,,Een wat vreemde zelfs gek doelpunt. Misschien meer een voetbaldoelpunt. Met lobjes en scoops bereikt. Maar ook die tellen", ging de Ede coach verder.

Stijn Draaijer zorgde uit een strafcorner voor marge: 3-2.

Maar de Hattemse ploeg gaf zich niet gewonnen. De laatste twintig minuten was overleven geblazen voor de thuisclub.

,,Er zat veel venijn in de slotfase. Ook een Hattemse strafcorner bleef onbenut. Eind goed al goed zullen we maar zeggen. Het was moeizaam maar de drie punten zijn binnen", sloot Bastiaan Bunnik af.

Ede neemt in de overgangsklasse A de achtste plaats in met acht punten uit zes wedstrijden. Zondag gaan de Edenaren naar een bekende tegenstander IJsseloever.

Een tegenstander waarmee al menig hockey robbertje is uitgevochten. Deze ploeg deelt met nog drie ploegen de koppositie.

VROUWEN ,,We hebben vrijdag bij elkaar gezeten om doelen te stellen voor dit weekend. Dit waren onder andere ons eigen spel blijven spelen, hoog baltempo houden, de nul houden en vooral 70 minuten met zijn allen samenwerken", opende Ede speelster Nikki van Pouderoijen.

Zij kon na afloop tevreden vaststellen dat dat gelukt is.

Het eerste kwart begon Ede met druk zetten en was scherp. Dit resulteerde in veel Edese kansen.

Vier strafcorners bleven onbenut.

,,Wel een mooie backhand slag van Anneke van Dam in de rechter hoek (1-0). Kort hierop werd door een mooie combinatie Britt Willemsen bereikt met een assist van Marlien Burgers. Britt wist deze goed in te tippen: 2-0."

Het tweede kwart was over het algemeen minder goed dan het eerste kwart. Dit kwam vooral omdat het rendement bij Ede laag was. Veel kansen werden gecreëerd maar niet benut.

,,In het derde kwart maakten we het ons heel moeilijk en werd het spel onrustig. Toch kwamen we wel in de cirkel van Civicum. Dit resulteerde in een strafcorner, met een variatie die goed getraind was. Het was Dymphe Laan die dit doelpunt op haar naam mocht zetten: 3-0. Het is goed om te zien dat goed getrainde varianten werken in een wedstrijd", keek Van Pouderoijen terug.

De gasten waren ongevaarlijk. In de slotfase derde kwart zette Tess van der Linden na een hoge stuiter bal van Demi van de Scheur de stand op 4-0.
In het vierde kwart bleef Ede onrustig spelen. De tegenstander speelde wat fysieker. Het was Britt Willemsen die op aangeven van Dymphe Laan de 5-0 scoorde.

PROBEERSEL ,,Bij een 5-0 stand en nog vijf minuten te spelen gingen de coaches (Lukas Westra en Thomas van Drie) een voor ons team nieuwe strategie uitproberen. Keepster Alieck Keilman werd gewisseld voor een speelster, zodat Ede in overtal waren. het rendement bleef onvoldoende dus een leerproces", sloot de Ede speelster af.

Zondag gaat Ede naar Nijmegen om tegen Apeliotes uit te komen.