logo Radio1224
logo Radio1224 Radio1224

DJ's gezocht voor Radio1224

20 oktober 2019 om 20:32 Muziek Deel je nieuws

Radio1224, het Lunterse station dat uitzendt via internet en op 1224kHz/245m middengolf, kan nog diskjockeys gebruiken!

Het uitzend-schema van Radio1224 bevat nog veel ruimte voor diskjockeys die een programma willen maken dat bij het station past – gezellige piratenmuziek, een mix van Nederlands, instrumentaal, een beetje Schlager, wat gouwe ouwe.

Een aanzienlijk deel van de uitzendingen wordt nu automatisch gemaakt door een muziek-computer. Die non-stop wordt door veel luisteraars gewaardeerd, maar een live-diskjockey is toch leuker. Die draait ook verzoekjes, biedt meer variatie en heeft tekst bij een gekozen nummer.

Om radio-DJ te worden heb je geen jarenlange ervaring nodig of een uitgebreide studio. Je moet natuurlijk wel over (passende) muziek beschikken en die aardig aan elkaar kunnen praten.

Hoe het werkt: Je stuurt spraak en muziek vanuit een mengpaneel naar een computer die verbinding maakt met de computers van Radio1224 en de zendinstallatie. Radio1224 helpt je met het installeren van die verbindingscomputer. Radio1224-jingles krijg je natuurlijk ook.

Je muziek kun je natuurlijk vanaf geluidsbronnen naar keuze op je mengpaneel uit laten komen – sommige DJ's draaien met liefde opgepoetst vinyl, andere gebruiken CD-spelers, Ipods of computers. Dat bepaal je uiteraard zelf.

Lijkt het je wat? Wil je meer weten? Neem dan contact met Radio1224 op via de knop “contact” op de website radio1224.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie