Saskia Hardeman blogt op Twinkelbella over moederschap, lifestyle en beauty.
Saskia Hardeman blogt op Twinkelbella over moederschap, lifestyle en beauty. Saskia Hardeman

Persoonlijke blog wordt groot succes

24 februari 2018 om 07:12 lokaal

EDE De Edese Saskia Hardeman blogt sinds drie jaar onder de naam Twinkelbella. Ondanks tegenslagen lukte het haar om deze passie uit te bouwen tot een baan.

Fleur Bubbert

Op Twinkelbella schrijft Saskia Hardeman over moederschap, beauty en lifestyle. Haar twee kinderen spelen hierin een belangrijke rol. Zoontje Senna is 6 jaar en zit op de basisschool, dochter Sophia is 2 jaar en is nog lekker veel thuis. Door het succes van haar blog is Saskia veel thuis en heeft ze genoeg tijd voor de kinderen.

VERPLEEGKUNDE Voordat Twinkelbella haar baan werd, werkte Saskia als wijkverpleegkundige in Ede. ,,Dat was een hele leuk en goede baan", vertelt ze. Het was haar man Vincent die haar aanspoorde om te gaan bloggen. ,,Hij dacht dat dat echt iets voor mij zou zijn." Destijds was het bloggen slechts een hobby.

Toen Saskia last kreeg van een prenatale depressie, besloot ze te stoppen met haar baan als wijkverpleegkundige. ,,Ik had op dat moment al genoeg aan mezelf", vertelt ze. Op haar blog deelde ze wat haar bezig hield. ,,Het hielp me de dag door, naast mijn man en zoontje Senna." Haar blog wordt steeds succesvoller. ,,Ik groei nog steeds hard en krijg steeds meer lezers", vertelt ze. Doordat adverteerders haar goed weten te vinden, is het bloggen nu een baan. ,,Ik ben op tijd geweest met Twinkelbella. Er zijn nu veel meer blogs dan een aantal jaar geleden."

Naast het vroege begin van haar blog, is er nog iets wat Saskia's blog een succes maakt. ,,Mijn artikelen zijn herkenbaar door mijn eerlijkheid", vertelt ze. ,,Moederschap is niet altijd leuk, iedereen heeft wel eens een rotdag. Daarnaast weten mijn lezers van mijn prenatale depressie, daar schaam ik me niet voor."

Toch vertelt Saskia haar lezers niet alles. ,,Soms denken mensen wel dat ik elk detail deel, maar ik baken mijn leven wel een beetje af." Over haar prenatale depressie weten haar lezers bijvoorbeeld weinig. Ze weten dat het heeft gespeeld in Saskia's leven, maar ze treedt niet in detail.

MINDER PERSOONLIJK In de toekomst wil Saskia waarschijnlijk minder over zichzelf schrijven. ,,Ik heb het idee dat ik genoeg heb gedeeld over mezelf, ik heb weinig nieuws meer te vertellen. Daarom focus ik me nu meer op nieuwsgerelateerde artikelen en lifestyle." Ook wil ze zich meer bezig gaan houden met vlogs, korte video's waarin ze praat over een bepaald onderwerp. ,,Maar ik ga langzaam schakelen, dus zo ver is het nog niet."

Terug naar een baan als wijkverpleegkundige zal Saskia misschien in de toekomst willen, maar voorlopig niet. ,,Soms mis ik het werk wel, en de gezellige collega's. Nu ben ik altijd thuis. Toch biedt het bloggen veel voordelen: ik heb nu heel veel tijd voor mijn kinderen." En haar twee kinderen Senna en Sophia zijn voor Saskia heel belangrijk. Het einde van Twinkelbella is daarom nog lang niet in zicht.

Nieuwsgierig geworden naar Saskia's artikelen? Bekijk haar blog op www.twinkelbella.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie