Het Roder Jongenskoor brengt op vrijdag 13 december in de Edesche Concertzaal 'A Festival of Lessons of Carols'.
Het Roder Jongenskoor brengt op vrijdag 13 december in de Edesche Concertzaal 'A Festival of Lessons of Carols'. Alfred Oosterman

Kerst in de Edesche Concertzaal

26 oktober 2019 om 06:19 Muziek

EDE Het Roder Jongenskoor en pianist Bert van den Brink brengen bezoekers in kerststemming tijdens hun concert in de Edesche Concertzaal op vrijdag 13 en 21 december. Het Roder Jongenksoor brengt op 13 december een typisch Engelse Kerst met 'A Festival of Lessons and Carols'. Pianist Bert van den Brink speelt op zaterdag 21 december favoriete kersthits op verzoek.

JONGENSKOOR Beleef met het Roder Jongenskoor een typisch Engels kerstfeest met 'A Festival of Lessons and Carols' op vrijdag 13 december vanaf 19.30 uur. Hierin worden beroemde christmas carols afgewisseld met negen traditionele advents- en kerstlezingen. En natuurlijk mogen bezoekers ook een couplet van een carol of hymne meezingen.

De geschiedenis van A Festival of Lessons and Carols begon op kerstavond 1880. Toen organiseerde de bisschop van Truro (Cornwall) een dienst in een houten schuur, die vooral was bedoeld om mannen uit de cafés te houden. De opzet was eenvoudig: kerstliederen werden afgewisseld met bijpassende bijbellezingen. De populariteit was zo groot dat al snel andere kerken dit voorbeeld volgden. In de twintigste eeuw werden de diensten in de kapel van King's College in Cambridge wereldberoemd.

MEEZINGEN Het Roder Jongenskoor was één van de eerste koren die A Festival of Lessons and Carols naar Nederland bracht. Naar Engels voorbeeld worden bekende christmas carols afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen. En net als het Choir of Kings's College zingt het Roder Jongenskoor bij kaarslicht. De Edesche Concertzaal, deels ontworpen in de stijl van een Engelse kerk, vormt het decor voor deze sfeervolle avond.

Bezoekers kunnen genieten van overbekende liederen als 'Once in Royal David's city' tot 'O come, all Ye Faithful', waarbij ze worden uitgenodigd zelf ook mee te zingen.

BERT VAN DEN BRINK Pianist Bert van den Brink zit vrijdag 21 december achter de piano voor een concert. Wat hij wil bereiken is verwondering: ,,Moet je dit toch eens horen!" In de Edesche Concertzaal brengt hij de luisteraar met zijn avontuurlijke improvisaties helemaal in kerststemming. Kerstliederen en kersthits klinken van de Bösendorfer Imperial, de accordeon en het harmonium. En natuurlijk kun je zelf ook je eigen favoriete nummer aanvragen. Gecombineerd met zijn spitsvondige humor wordt het één groot muzikaal feest.

EIGEN SERIE Wil je meer dan twee concerten bestellen? Stel dan bijvoorbeeld je eigen concertserie samen met korting die kan oplopen tot 32,5%. Kies uit het complete aanbod de mooiste concerten uit en bestel ze direct. Of maak er een origineel (kerst)cadeautje van. Het kan allemaal met MijnSerie.

Bestel kaarten voor het Roder Jongenskoor en Bert van den Brink via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman, of vooraf aan de zaal. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis entree. Studenten betalen 10,00 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie