ZVV Ede haalt fors uit

24 februari 2018 om 08:26 Sport/sport

EDE In een goed gevulde sporthal De Reehorst heeft ZVV Ede overtuigend gewonnen van Sportclub Olympic. De tien werd gehaald, de bezoekers waren viermaal trefzeker: 10-4.

Na deze mooie winst is de stand in de Topklasse als volgt: 1. IFC Zwolle 17-38, gevolgd door ZVV Ede 15-33, ZVV Twente 15-32 en Excelsior'31 16-32. Uit dit kwartet zal de kampioen moeten opstaan.

ZVV Ede kwam goed uit de startblokken. Na twee minuten was het al raak. Rob van Eem was het die met een bekeken schot de Edenaren op voorsprong bracht:1-0.

Daarna ging het een fase in hoog tempo twee kanten op. Na de gelijkmaker van Sportclub Olympic (Arnhem) regende het doelpunten in de koude sporthal. Met de rust waren er tien doelpunten genoteerd: 7-3.

De tweede helft kozen de bezoekers ervoor om met volle pressie voor een alles of niets poging te gaan. Maar een gele kaart en de daaruit volgende overtalsituatie deed Sportclub Olympic definitief de das om.

Joost van Dam gaf het laatste zetje bij de 8-3. Uiteindelijk wist ZVV Ede met 10-4 te winnen.

Rob van Eem (3x), Joost van Dam (3x), Achraf Benahmed (2x) en Khalid Aoulich waren de doelpuntenmakers. Ook de keeper van Sportclub Olympic was trefzeker, maar in eigen goal.

Rob van Eem, die een belangrijk aandeel in deze wedstrijd had, was helder na afloop van de wedstrijd.

,,We hebben gestreden en daarmee de drie punten in Ede gehouden. Doen we dat de komende twee weken (ook thuis) weer, dan zijn wij titelkandidaat nummer 1." De komende twee wedstrijden voor ZVV Ede zijn cruciaal. Eerst komt Sporting Harderwijk (2/3) op bezoek, dat in de tweede periode nog alle wedstrijden wist te winnen. Daarna wacht op 9 maart de topper tegen koploper en titelconcurrent IFC Zwolle.