Afbeelding
Lex van Lieshout

Edenaar (38) veroordeeld voor reeks diefstallen

24 oktober 2019 om 15:05 Misdaad

EDE De rechtbank heeft een 38-jarige man uit Ede veroordeeld voor het stelen van een fiets en een diefstal bij een verzorgingstehuis. Ook heeft de man een poging tot diefstal gedaan bij het verzorgingstehuis. Omdat dit niet de eerste keer is dat de Edenaar met justitie in aanraking komt en omdat hij nog in zijn proeftijd liep, legt de rechtbank hem de zogenaamde ISD-maatregel op. Dat betekent dat de man twee jaar in een inrichting wordt geplaatst. 

Dit is de maximale duur van deze maatregel voor veelplegers. Ook moet de man een schadevergoeding betalen aan de benadeelden. 

OVERLAST De diefstal van de elektrische fiets en de (poging tot) diefstal in een verzorgingstehuis vonden plaats tussen maart en mei 2019. Volgens de rechtbank heeft de man voor schade en overlast gezorgd. Ook bezorgde hij de bewoners van het tehuis gevoelens van angst en onveiligheid.

SCHROEVENDRAAIER De rechtbank spreekt de man vrij van een poging tot diefstal bij een cafetaria en een diefstal met braak uit de Beatrixkerk. In de kerk is een schroevendraaier aangetroffen met een DNA-profiel dat matcht met de man. Maar er zaten ook DNA-profielen op van andere personen en er was verder geen ander bewijs dat de Edenaar bij de inbraak betrokken was. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie