Bregje Hofstede
Bregje Hofstede Onbekend

Bregje Hofstede in De Ontmoeting

24 oktober 2019 om 23:38 Kunst Deel je nieuws

Donderdagavond 7 november 2019, 20.00 uur zal Bregje Hofstede in De Ontmoeting worden geïnterviewd door vier personen die haar boek ‘Drift’ hebben gelezen.

In haar boek “Drift” schrijft Bregje Hofstede een indringend verhaal over haar relatiebreuk.

Het  verhaal  wordt  verrijkt  met   beeldspraak, vol sprongen in de tijd waardoor  het  verhaal  grote diepte krijgt. De roman begint als de hoofdpersoon, ook Bregje Hofstede geheten, bij haar vriend wegloopt. Ze vertrekt met een rugzak vol dagboeken, de weerslag van hun relatie. Het verhaal is opgebouwd uit terugblikken, dagboekfragmenten en bespiegelingen over de vraag of de relatie nog valt te redden.

De schrijfster noemt haar roman niet autobiografisch. Het is eerder autofictie, het verhaal heeft in grote lijnen echt plaatsgevonden maar is in het boek vervormd en literair verrijkt. “Wat fictie zo waardevol maakt” zegt de schrijfster ”is dat het je instaat stelt om een waarheid te laten zien die je niet zou durven tonen als het non-fictie was. Fictie is geen manier van liegen maar juist een manier om onder een vermomming een diepere waarheid aan het licht te brengen, een mythe, iets wat voor iedereen herkenbaar is”.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandel Novita in Bennekom.

Uiteraard is er voor alle aanwezigen ruimte voor vragen en discussie.

Voor meer informatie: www.vrijzinnigenbennekom.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie