Afbeelding
Theo Beumer

VVP opent degradatiestrijd met zege op Inter Rijswijk

25 februari 2018 om 08:45 partnercontent

EDE,, De eerste klap is een daalder waard. Of te wel de 3-1 zege op Inter Rijswijk is een beloning voor een team dat er staat nu het erop aankomt", aldus de sinds dit seizoen bij Vallei Volleybal Prins spelende passer-loper Wouter van de Ven.

Eip Janssen

De speler zag zijn ploeg met de setstanden 25-20, 17-25, 25-18 en 25-14 een meer dan verdiende zege behalen.

COLLECTIEF ,,Dit is echt een teamprestatie. Van tevoren is ook gezegd door onze trainer/coach (Ivo Martinovic, red.) dat we het niet met zes basisspelers af kunnen. Elke speler in de selectie heeft in deze play-out wedstrijden zijn waarde. En dat bleek ook wel want de talrijke wissels pakten vrijwel altijd goed uit. Ook ik werd gewisseld en dat is niet erg. Het teambelang gaat altijd voor het individuele belang. Ik denk dat het talrijk opgekomen en enthousiaste publiek deze zege ook verdiende. Zij steunen ons in goede en slechte tijden. Ja, mijn vader heeft daar als trommelaar een groot aandeel in. Hij is al zeventien jaar mijn grootste en trouwste volleybal fan. Waar we ook spelen hij is present. Dat waardeer ik enorm."

De volleyballers van Vallei Volleybal Prins zetten zaterdagavond gelijk de toon in de eerste set. VVP, dat startte met Jesse Kling, Aart Kooiman, Peter Oggink, Rik van Solkema, Wouter van der Ven en libero Steven Ottevanger, nam een 7-3 voorsprong.  

,,Wij begonnen sterk maar verloren even de greep op de set", gaf Wouter van de Ven aan. De passer/loper, die afgelopen zomer over kwam van Skunk uit Veghel, zag zijn coach Ivo Martinovic een time-out nemen. ,,Dat hielp en alleen bij 14-15 stonden we even achter. Uiteindelijk wisten we de eerste set met 25-21 soepel naar ons toe te trekken", analyseerde Van der Ven. Hij kwam via zijn vriend Jesse Kling naar VVP.

,,Ik kende meer spelers van VVP. Jesse Kling regelde dat ik een keer bij VVP mocht mee trainen. Dat beviel niet alleen mij, maar nog belangrijker de coach (Martinocvic, red.) uitstekend. Ik heb nog geen moment spijt van mijn overstap", ging de speler uit Veghel verder.

HERSTEL In de tweede set liep het allemaal wat minder met de Edese volleyballers. Inter Rijswijk, dat in de normale competitie twee keer met 0-3 van VVP won, kwam op gelijke hoogte via 17-25.

,,Daarna hebben we de puntjes op de bekende i gezet. Met zeer accuraat spel en een goede concentratie werd het heft in handen genomen. Ik denk dat de doorslag onze service gaf. Ook verdedigend stond VVP op zijn plek. Bij 18-11 na een Rijswijkse foutservice wist ik het zeker. Deze set ontglipt ons niet meer", lachte Van der Ven van oor tot oor.

Uiteindelijk wist VVP een 25-18 zege te behalen. Die lijn werd in de vierde en achteraf laatste set goed doorgetrokken. Na 0-1 stonden de Edenaren verder de hele set aan de goede kant van de score. ,,Je zag dat de gasten het geloof verloren. Het niveau werd misschien iets minder maar dat was logisch. Bij een 3-1 winst leverde dat genoeg punten op om voorlopig eerste in de poule te worden. De mooiste rally in deze set? Dat was bij 20-13. De bal ging lang heen en weer met prachtige reddingen over en weer. De 25-14 winst loog er niet om", besloot de 1.97 lange Van der Ven tevreden.     

KOPLOPER VVP gaat in de degradatiepoule nu aan de leiding met drie punten, gevolgd door Zaanstad, dat nog niet in actie kwam met twee punten. Inter Rijswijk sluit de rij met een punt.

Zondag gaat VVP bij Zaanstad proberen de goede start een vervolg te geven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie