Albert Willemsen

,,DTS Ede is op dit moment niet meer dan een middenmoter''

26 oktober 2019 om 18:03 Voetbal

EDE Het stoom kwam uit de oren van Jeroen Spies na de 2-0 nederlaag bij CSV Apeldoorn. ,,Dit was rond uit teleurstellend. De slechtste wedstrijd van het seizoen, tegen een overigens ook matige opponent.''

,,Twee blunders van onze kant maakten het verschil'', ging de DTS Ede trainer verder. ,,Bij de 1-0 stapten wij voor buitenspel, waar dat niet kon. De spits, Sander Krijns, zei dank je wel. In de rust ook aan gegeven dat je dan wel veel balbezit heb, maar dat het niks is. Het ging allemaal tergend langzaam.''

,,De tweede helft begonnen wij met volle druk te zetten. Dat leverde een niet te missen kans van Jamal Ouassif op. Maar hij schoot toch naast. Een bewijs ook dat onze aanvallers op dit moment niet renderen. Het lukte ook niet de verdedigers van CSV Apeldoorn in hun zwakte te brengen. Er is pas acht keer gescoord in zes wedstrijden, waarvan vijf keer in de eerste wedstrijd. Nu al drie keer niet weten te scoren.''

,,Dan zie je dat CSV Apeldoorn wel zo'n spits heeft. Die (Sander Krijns) heeft twee kansen, wat twee doelpunten worden. Eerst ging Jurriën van der Horst de mist in, en vervolgens liet Michel Hol zich verrassen. Daarvoor hadden we Remco Speelziek al voorin geposteerd, voor meer stootkracht. Die mikte in de slotfase een grote kans nog over.''

DTS Ede staat nu plaats zeven, met even zovele punten achterstand op SVZW. ,,DTS Ede is op dit moment niet meer dan een middenmoter. De ambities die wij hebben, kunnen voorlopig aan de kant. Ik vind ook dat de spelers elkaar moeten aanspreken over deze prestatie. Het besef moet er zijn, dat er momenteel te weinig wordt gebracht.''

Zaterdag komt DZC'68 op bezoek. ,,Zij staan in de onderste regionen. Maar op dit moment is dat ook zeker geen abc'tje voor ons, dat wij winnen'', sluit Jeroen Spies af.