Alle hens aan dek in verdediging van Saestum
Alle hens aan dek in verdediging van Saestum DTS Ede

Dames DTS Ede lijden gevoelige nederlaag tegen Saestum

26 oktober 2019 om 21:33 Voetbal Deel je nieuws

Het was deze middag even slikken voor de dames van DTS. Ruim anderhalf jaar geleden werd er voor het laatst verloren in de competitie. Was vorig jaar Saestum nog kansloos in de thuiswedstrijd, dit keer trokken zij aan het langste eind.

De wedstrijd tussen deze twee topploegen was er eentje waarvoor je graag komt kijken. Saestum begon overtuigend aan de wedstrijd en drong DTS terug in de verdediging wat enkele corners en kansjes opleverde. In de negende minuut was dan toch de verdiende voorsprong voor Saestum. Een scrimmage voor de goal werd via de kluts afgerond door Saestum speelster Linda Veefkind.

DTS moest deze tegenslag nog even verwerken maar pakte dan toch de wedstrijd weer op en stond binnen de kortste keren alweer gelijk. En wat voor een gelijkmaker! Daphne van Kruistum kreeg de bal toegeschoven en bedacht zich geen moment om de bal van wel zeker dertig meter in het doel te jagen. Dit gaf de dames van DTS een boost en gingen volop ten aanval. Dit leidde in de dertigste minuut naar een voorsprong. Een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied was wel besteed aan Carolien Filippo. Met een prachtige krul ging de bal in de korte bovenhoek, 2-1. DTS dacht met een voorsprong de rust in te gaan, maar Saestum speelde een sterke partij en kreeg ook wederom grote mogelijkheden, echter werden deze knap gepareerd door keepster Renate Verhoeven. Saestum kwam vlak voor rust terug op gelijke hoogte. In de 41ste minuut viel de gelijkmaker via de sterk spelende spits Jolet Lommen.

Na rust werd er wel meer druk door DTS gezet. DTS had welleswaar het meeste balbezit maar Saestum bleef gevaarlijk met haar uitvallen en speelde de wedstrijd net iets slimmer en overtuigender dan DTS. Toch had DTS in de 66ste minuut op voorsprong kunnen komen, op eigen kracht ontfutselde de sterk spelende Carolien Filippo de bal bij de laatste verdedigster en leek op weg naar een hernieuwde voorsprong. Tot ontzetting van alle DTS fans schoof zij echter de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Maar Saestum gaf niet op en bleef geloven in een goed resultaat. In de 73ste minuut was de voorsprong er weer voor Saestum, Lisane Hogeveen plaatste de bal met een schitterende krul in de verre bovenhoek 2-3. Het laatste kwartier schroefde DTS de druk wel op en speelde nu wel met veel inzet om alsnog de gelijkmaker te kunnen scoren. Ondanks enkele corners en kleine mogelijkheden bleef de stand ongewijzigd en blies de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd af.