Afbeelding
Ted Walker

Nederlands waterpoloteam zo goed als zeker naar EK

25 februari 2018 om 13:36 Sport/sport

EDE De tickets naar Barcelona kunnen worden geboekt door de Oranjemannen. Litouwen werd zaterdag in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK met speels gemak opzij gezet: 28-7. En daarmee was de ploeg van Robin van Galen nog erg lief voor de Baltische staat. Teveel ballen werden vooral in de eerste helft ietwat nonchalant ingeschoten en ketsten af op de armen van de arme Litouwse keeper Motuzas Skirmantas. Vanaf periode drie ging Nederland echter helemaal los. Conditioneel zakte Litouwen naar een bedenkelijk niveau en Nederland vond aan de lopende band het net. De ruime overwinning zorgt voor een riante uitgangspositie in de return in Alytus op 3 maart. Alle hoop op een stunt zullen de Litouwenaren na deze afstraffing in het Veenendaalse Valleibad nu wel laten varen.

Bondscoach Van Galen durft nu het EK wel met watervaste stift in zijn agenda te zetten. ,,Het lag in de lijn der verwachting dat we zouden winnen, maar dan moet je het nog wel even doen. We hebben deze tegenstander dan ook niet onderschat, want er hing nogal wat vanaf. Nu halen we het EK. Dat vergroot je kans op deelname aan het WK en uiteindelijk de Olympische Spelen in Tokio." Volgende week in Litouwen zal Oranje in een iets andere samenstelling aantreden. Jorn Winkelhorst en Benjamin Hoepelman spelen in Europees verband met hun clubs, waardoor Van Galen Guus Wolswinkel van Polar Bears z'n debuut laat maken. ,,En verder proberen we er vooral een leuk uitje van te maken. Goed voor de teambuiding!"

Bij Nederland waren Eelco Wagenaar en Ruud van der Horst van Polar Bears van de partij. 

EK kwalificatie 

Zaterdag 24 februari
Nederland – Litouwen: 28-7
Periodestanden: 4-1, 6-2, 11-1, 7-3. 
Doelpunten Nederland: Jesse Koopman 7, Robin Lindhout 5, Thomas Lucas 4, Jorn Winkelhorst 4, Sam van den Burg 4, Kjeld Veenhuis, Jorn Muller, Lars Gottemaker en Lars Reuten.

Bron: www.waterpolo.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie