Fiducia aan het zingen in een bomvolle kerk
Fiducia aan het zingen in een bomvolle kerk T. Bakker

CRK Fiducia zingt voor en met ouderen

27 oktober 2019 om 16:31 Maatschappelijk Deel je nieuws

Christelijk Regiokoor Fiducia, zangmiddag voor ouderen op 16 oktober 2019

Medewerkenden waren het kinder en-tienerkoor Jedaja, pianist/organist Hugo van der Meij en dirigent Peter Burger in de Beatrixkerk te Ede.

Financieel werd deze middag mogelijk gemaakt door EDE DOET.

 

Het christelijk regiokoor Fiducia heeft woensdag 16 oktober j.l. een lang vervulde wens in vervulling zien gaan met de zangmiddag voor en met ouderen uit de gemeente Ede. De plaats van handeling was de Beatrixkerk in Ede. Ook de activiteitengroep ouderen van de Beatrixkerk was partner en heeft men samen opgetrokken om deze middag vorm en inhoud te geven. Het geheel werd ook fris en vrolijk opgeluisterd door het kinder-en tienerkoor Jedaja uit Ede.

Het koor had moeite noch inspanning gespaard om zoveel mogelijk ouderen deze middag naar de kerk te krijgen en daar waren ze zeer goed in geslaagd getuige de ruim 250 belangstellenden in een volle kerk. Ouderen in rolstoelen, scootmobielen en met rollators zijn opgehaald en weer thuis gebracht zodat ook zij in staat konden worden gesteld deze middag bij te wonen.

 

Het programma omvatte koormuziek uit het oratorium “Het nieuw Jeruzalem” maar ook werken zoals “Ik zal er zijn” van Sela en “It is well with my soul” afgewisseld met samenzang van bekende geestelijke liederen die vroeger veel werden gezongen. Voor de vele aanwezige ouderen een feest van herkenning. Het geheel werd op een zeer frisse en vrolijke wijze afgewisseld met liedjes van het kinder-en tienerkoor koor Jedaja. Zij zongen liedjes als “Geef me de vijf” en het bekende “Do re Mi” uit de sound of music.  

Het programma werd afgesloten met een uitvoering van “waar ik ook ga” gezamenlijk gezongen door de beide koren waarna de middag werd beëindigd met het samen zingen van het lied “U zij de glorie”.

Alle bezoekers en de organisatie waren na afloop zeer enthousiast en spraken, zonder uitzondering,  van een zeker terugkerend evenement. Dankzij de financiële bijdrage uit EDE DOET was deze middag mogelijk.   

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie