Afbeelding
Theo Beumer

Hockeyers doen goede zaken met winst tegen IJsseloever

27 oktober 2019 om 18:05 Hockey

EDE De Edese hockeyers boekten een 2-3 zege bij IJsseloever, een van de koplopers in de overgangsklasse.

Eip Janssen

,,Beide ploegen kennen elkaar heel goed. Zowel in competitie- als oefenwedstrijden kan het vaak alle kanten op. Eerder ging dat vaak in de eerste klasse, nu spelen beide verenigingen op overgangsklasse niveau", opende Ede coach/trainer Bastiaan Bunnik.

Hij vond de wedstrijd van een hoog gehalte.

,,Ik denk dat het publiek voor wie je ook supporter was heeft genoten. Het was bij vlagen spektakel en bij vlagen echt tactisch goed hockey."

Ede startte goed en was de bovenliggende partij. Maar gescoord werd er niet.

,,Daarna een fase waarin de thuisclub de overhand had. Maar het was Ede dat via een door Stijn Draaijer benutte strafcorner op 0-1 kwam. Tweemaal daarna had Stijn (Draaijer, red.) wat minder geluk. Anders neem je al vroeg een grotere voorsprong."

IJsseloever liet zich de kaas niet van het brood hockeyen en kwam op een 2-1 voorsprong.

In het derde en vierde kwart was Ede de wat betere ploeg. Zeker nadat doelman Tijmen Maakal een paar goede reddingen verrichte.

Lennart Bakker en een velddoelpunt van Stijn Draaijer betekende dat Ede een 2-3 voorsprong bij de koploper nam.

,,Ik denk nog een minuut of drie te spelen toen de vlam even in de pan sloeg. Doelman Tijmen Maakal werd weggestuurd. Dan zit je even zonder keeper en is het improviseren. Maar gelukkig was een speler van de thuisclub zo vriendelijk ook tegen een kaart aan te lopen. We konden schadevrij en met een verdiende 2-3 zege huiswaarts keren", ging Bunnik verder.

Ede vindt zich nu op de zevende plaats terug in de overgangsklasse.

Koploper is Leiden met zestien punten, gevolgd door vier clubs (Zwart-Wit), Upward, IJsseloever en Phoenix met dertien punten. Gooische en Ede hebben elf punten.

,,We kruipen dichterbij in deze super spannende competitie. Kunnen volgende week tegen Gooische goede zaken doen. Daarna volgen voor de winterstop nog Groningen (uit), Leiden (thuis) en Berkel Enschot uit", sluit een tevreden Ede coach Bunnik af.

VROUWEN De Edese hockeysters kwamen deze week niet in actie. Tegenstander Apeliotes vroeg en kreeg wegens trieste clubomstandigheden uitstel. Wanneer deze wedstrijd wordt ingehaald is nog onduidelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie