FC Jeugd en AWPC remiseren

25 februari 2018 om 16:52 partnercontent

EDE FC Jeugd heeft op eigen veld het op de tweede plaats staande AWPC op een 0-0 gelijkspel gehouden.

,,Ik denk een terechte uitslag. Het was met de wind en de straffe koude zeker in de tweede helft voor beide ploegen lastig. De laatste tien minuten werd in ondertal gespeeld. Furkan Tirgil kreeg rood toen hij de doorgebroken spits van de gasten aantikte. Je kunt hem geven maar ook niet", was FC Jeugdtrainer André Hagen realistisch na afloop.

FC Jeugd speelde een goede eerste helft maar kwam niet tot scoren. ,,De mooiste kans was voor Ilker Öztürk. Maar hij schoot te gehaast in vrijstaande positie. We kregen nog wat kansen maar de AWPC  doelman stond zijn mannetje", ging de trainer verder.

In de tweede helft werd het spel van beide zijde minder. Echte kansen werden tot een paar minuten voor tijd niet gecreëerd. ,,In ondertal kreeg FC Jeugd nog de beste kansen. Een wel of niet strafschopmoment toen Kandimir onderuitging. En Kemal Kandimir zag nog een goede poging door de doelman gestopt. Sinds 26 november zijn we ongeslagen. De laatste nederlaag was tegen koploper AFC Ouick (0-1, red). FC Jeugd blijft in de top vijf meedoen, en ik geloof nog steeds in nacompetitievoetbal", sloot Hagen af.

De stand in de derde klasse is nu: koploper AFC Quick 1890 16-40, gevolgd door APWC (16-32), Saestum (15-31), VVZA (15-27), Zwaluwen Utrecht 1911 (15-25 en FC Jeugd 16- 25 punten.

De Edenaren hervatten de competitie weer op 11 maart bij Saestum in Zeist. Dat is de laatste wedstrijd in de tweede periode. Daarin gaat Saestum aan de leiding met 7-18. FC Jeugd heeft vijftien punten uit acht wedstrijden.