Een goed toilet voorkomt dat kinderen ziek worden.
Een goed toilet voorkomt dat kinderen ziek worden. Jaco van As

Toegang tot schoon water en sanitatie maakt een wereld van verschil.

29 oktober 2019 om 08:54 Maatschappelijk Deel je nieuws

Giving Tuesday is een wereldwijde beweging om te geven en elkaar of anderen te helpen. Giving Tuesday bestaat al enkele jaren, maar dit jaar wordt de dag voor het eerst ook in Nederland georganiseerd. De Nederlandse editie van Giving Tuesday valt op dinsdag 3 december 2019 en wij doen daar van harte aan mee.
Onder de slogan “Toegang tot schoon water en sanitatie maakt een wereld van verschil”, vragen wij jullie aandacht voor de waterprojecten die wij samen met onze lokale partners op verschillende plaatsen in Indonesië realiseren. Wij zetten ons in voor toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen als een manier om te ontsnappen aan armoede. 
Armoede gaat over meer dan alleen een gebrek aan inkomen. Armoede is te beschouwen als een vicieuze cirkel, waarbij de gevolgen van armoede diezelfde armoede versterken. Kortom armoede maakt arm(er).
Dat werkt zo:
De omstandigheden waaronder arme mensen moeten leven zijn vaak slecht, simpelweg omdat zij zich niets beters kunnen veroorloven. Het gevolg van slechte leefomstandigheden is dat je je persoonlijke hygiëne niet kunnen handhaven, je weerstand laag is en je makkelijk ziek wordt. 
Maar als je ziek bent, kun je niet werken en dat betekent in Indonesië dat je ook geen inkomen hebt. Daarmee is de cirkel rond, want zonder inkomen heb je niet de middelen om aan armoede te ontsnappen. Met de bouw van schoon water- en sanitaire voorzieningen willen wij de armoedecirkel doorbreken.
Toegang tot schoon water en sanitatie maakt een wereld van verschil. En daarom: Geef om mensen. Geef voor water en sanitatie. Geef voor Giving Tuesday.
U kunt onze waterprojecten van stichting Nederland-Batam steunen. Kijk hiervoor op www.NEBA.nl. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie