De stilteruimte in Emmaüs tijdens Allerzielen
De stilteruimte in Emmaüs tijdens Allerzielen Jolanda Soeting

Dit is er deze week te doen in Ede

30 oktober 2019 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

30 oktober

Ede

Infomiddag Bewust Onderwijs
16:00 Horalaan 3A
De spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs IBBO Barnsteen bestaat ruim 3 jaar. De school aan de Horalaan 3A in Ede, houdt een informatiemiddag op woensdag 30 oktober van 16 uur tot 17.30 uur. Er is plek voor nieuwe kinderen. Ook nieuwe begeleiders, bestuursleden of andere ondersteuners zijn van harte welkom. IBBO staat voor Ik Ben Bewust Onderwijs. De kleinschalige particuliere school is erkend door de inspectie. Er komen veelal hooggevoelige kinderen. IBBO Barnsteen is een school voor kinderen van 4 tot 18+ jaar. Er werken begeleiders die uitgaan van de behoeftes van het kind. Vaak kinderen en begeleiders die in een gewone school snel overprikkeld raken. IBBO Barnsteen is een particuliere school.

31 oktober

Ede

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen voor kinderen o.b.v. Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Hervormingsavond
19:45 Grotestraat 58
Hervormingsdag, de dag dat Maarten Luther in 1517 duidelijk wilde maken dat genade ook genade blijft, en niet te koop is. Waarom zijn er zoveel kerken? Is het geloof in al die kerken dan zoveel anders? Zouden we niet meer één moeten zijn? Een professor uit Amsterdam zal spreken over deze vragen met als thema: 'Reformatie: Om katholiek te blijven'. Na afloop kun je ook jongeren uit andere kerken ontmoeten in het jeugdhonk van de Oude Kerk.

Ricky Koole en Frank Lammers- de blues
20:15 Molenstraat 45
Frank Lammers en Ricky Koole begonnen 25 jaar geleden aan een voorstelling. Die voorstelling is er tot nu toe nooit gekomen. Nu is het tijd om de draad weer op te pakken. 'Frank en Ricky hebben de blues' is een openhartig, muzikaal programma waarin de balans wordt opgemaakt. Ze worden begeleid door de drie geweldige muzikanten van Ocobar tijdens deze onstuimige, vrolijke avond waarin de blues niet wordt geschuwd.

1 november

Ede

Orgelconcert door Willeke Smits
20:00 Amsterdamseweg 9
Organiste Willeke Smits neemt je op vrijdag 1 november mee op een muzikale tocht over de Noordzee en de Atlantische Oceaan naar Engeland, Noorwegen en de Verenigde Staten. Een betere metgezel dan de Britse mezzosopraan Emma Brown is nauwelijks denkbaar. Samen brengen ze een aantal tophits uit de klassieke muziek tot leven.

Het Gelders Orkest & Barbara Kozelj
20:15 Molenstraat 45
Händel en Vivaldi waren grootmeesters in de opera. Händel schreef er meer dan veertig en Vivaldi zelfs twee keer zo veel. Opera's die tot de allerbeste van hun tijd behoorden. Lange tijd lagen de partituren verborgen onder het stof, maar ze zijn herontdekt en worden bewonderd om hun uitzonderlijke kwaliteit. Barbara Kozelj heeft een volmaakte stem voor het barokke repertoire. Het ensemble van Het Gelders Orkest speelt virtuoze sinfonia's en concerti van Vivaldi.

Lunteren

Concerten Shanty Zangers Ede
20:00 Dorpsstraat 36
Shanty Zangers Ede geeft een concert in Zalencentrum Floor, Dorpsstraat 36 in Lunteren. Beide concerten beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à 10,- euro kunt u bestellen bij Henk Brugman, tel. 0318 616560 of via de mail: donateurs@shantyzangersede.nl. Kaartjes zijn ook te koop bij Vishandel De Lunterse Beek in Lunteren of op de avonden zelf bij Floor aan de kassa. Donateurs van Shanty Zangers Ede hebben, samen met één introducé, gratis toegang bij een van deze concerten. Voor 17,50 euro per jaar kunt u al donateur worden. U kunt zich opgeven via genoemd mailadres. Nieuwe zangers zijn overigens welkom bij het koor.

2 november

Bennekom

Grote boekenbeurs van TweeVV
10:00 Hogeweg 23
Jaarlijkse Smash&Cash boeken-, platen- en cd/dvd-beurs voor Ede en omstreken. Op deze Bennekomse boekenbeurs vindt u vele honderden boeken, platen, cd's en dvd's voor 1 euro per stuk. De boekenbeurs vindt plaats in 't Laag, in gebouw Collage, Hogeweg 23, 6721 VE Bennekom, van 10.00 tot 16.00 uur. Het eerste uur is de toegang 2,- euro, daarna gratis. Het parkeerterrein is bereikbaar via de Kierkamperweg. Wie nog boeken, strips, lp's/cd's (geen klassieke) of dvd's kwijt wil: bel met Herman Wieberdink, 06 82006183 of mail naar boekenbeurstweevv@gmail.com. Meer informatie op Facebook: @boekenbeurstweevv.

Expositie Never for ever
13:30 Ericapark 1
Adrie Arendsman exposeert in Villa Erica met schilderijen, grafiek en ruimtelijke vormgeving. Toegang gratis. Meer info: www.dekijkdoosbennekom.nl Al haar werk draagt de thema's jeugd en zelfportret. Het zijn haar doorwerkte emoties, die niet langer 'kwetsbaar' voelen. Kijkers herkennen deze emoties bij zichzelf, 'want gevoelens zijn universeel.'

Concert met kabinetorgel en blokfluit
16:00 Dorpsstraat 45
Sietze de Vries: kabinetorgel en Eran Wajsenblum: blokfluiten. Het thema van het concert is ontleend aan de tentoonstelling in de kerk 'Psalmen in beeld' van Sjef Hutschemakers.

Ede

Lichtjesmiddag met Allerzielen
14:30 Laan der Verenigde Naties 94
In de rooms-katholieke traditie is Allerzielen een dag waarop overledenen worden herdacht. In Emmaüs herdenken we op de zondag na Allerzielen tijdens de viering de Emmaüsgangers die in het voorgaande jaar zijn overleden én alle anderen die we missen. De laatste jaren is er in Nederland steeds meer aandacht voor deze bijzondere dag. Ook dit jaar willen we in Emmaüs iedereen de mogelijkheid geven om deze dag te 'vieren'. Op 2 november is van half drie tot half zes de stilteruimte in Emmaüs open. Om een kaarsje aan te steken, een naam of een gedachte op te schrijven, gewoon even stil te zijn.

Enge Buren - Basta!
20:15 Molenstraat 45
Na 2.893 optredens, 28 dansjes, 156 persifl ages, 1 vuurspuwnummer, 43.056 keelsnoepjes, 5x Lowlands en 633 pizza's (Calzone) is het voor Enge Buren mooi geweest! Uit hun immense repertoire wordt een geheel nieuw programma samengesteld van alle hoogtepunten. De grootste hits 'mogen' worden meegezongen. Nog 1 seizoen! 'BASTA!'.

Lunteren

Concerten Shanty Zangers Ede
20:00 Dorpsstraat 36
Shanty Zangers Ede geeft een concert in Zalencentrum Floor, Dorpsstraat 36 in Lunteren. Beide Al jaren zijn deze laatste concerten van het jaar het absolute hoogtepunt van alle optredens van Shanty Zangers Ede. Koor en orkest staan weer onder leiding van dirigent Piet van den Brink. Kaarten à 10,- euro kunt u bestellen bij Henk Brugman, tel. 0318 616560 of via de mail: donateurs@shantyzangersede.nl. Kaartjes zijn ook te koop bij Vishandel De Lunterse Beek in Lunteren of op de avonden zelf bij Floor aan de kassa. Donateurs van Shanty Zangers Ede hebben, samen met één introducé, gratis toegang bij een van deze concerten. Voor 17,50 euro per jaar kunt u al donateur worden. Nieuwe zangers zijn overigens welkom bij het koor. Belt u dan naar genoemd nummer of kijk op shantyzangersede.nl of volg het koor op Facebook @shantyzangersede.

3 november

Ede

Familieopstellingen
14:00 Paul Gabrielstraat 54
Familiepstellingen helpen om tot dan toe verborgen of half bewuste verbanden te zien, én wat mogelijke wegen zijn om ons, liefdevol, los te maken uit de zo genoemde verstrikkingen.door Marian Coelet www.lotus4health.com

Filosofie voor een weergaloos leven.
14:30
Interactieve lezing bij Bespreek het Samen door Lammert Kamphuis, filosoof, theoloog, auteur. Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Zelfhulpboeken in overvloed, maar waarom ga je niet te rade bij de filosofie?

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie