De vrijwilligsters van 't Klomperschuurtje zijn gek van oude spullen.
De vrijwilligsters van 't Klomperschuurtje zijn gek van oude spullen. Aart Aalbers

Klomperschuurtje enorm vergroot en nog te klein

31 oktober 2019 om 06:35 Winkels

DE KLOMP In 't Klomperschuurtje aan de Griftweg 2 zijn een tiental dames en een jongeman al weken hard aan het werk. Alles staat in het teken van de heropening van deze goede doelen winkel. De oppervlakte van de tweedehands winkel is bijna verdubbeld en staat alweer boordevol met koopjes. De complete kassaopbrengst, elke maand meer dan duizend euro, gaat naar de gehandicaptenzorg.

Aart Aalbers

Het is een gezellige boel in het winkeltje. De elf vrijwilligers hebben lol in het sorteren en uitzoeken van de dozen vol met gekregen tweedehands spullen. Alles gaat, na controle en het nodige poetswerk, de verkoopruimte in.

UITGEBREID Melia Hop-Legemaat en Janny van de Bovenkamp-van Doorn zijn vrijwilligsters van het eerste uur. Hop: ,,In 2010 is het begonnen op initiatief van de familie Van Roekel. Mijn tante Adrie begon met de verkoop van tweedehands artikelen vanuit de leegstaande varkensschuur achter haar woning. Ik kwam vaak bij haar en ben haar gaan helpen. Na haar overlijden mochten we de schuur van Handelsonderneming Mees van Roekel blijven gebruiken en deze heeft de verkoopruimte afgelopen maanden zelfs uitgebreid. We beschikken nu over ongeveer 225 vierkante meter verkoopruimte die helemaal vol staat met huishoudelijke artikelen, woondecoratie, spellen, antiek, meer dan duizend boeken en kleine meubeltjes."

GARAGEDEUR De inmiddels 81-jarige Van de Bovenkamp draait, tijdens de maandelijkse verkoopdag op elke eerste zaterdag van de maand, volop mee: ,,Adrie van Roekel was een vriendin van mij en omdat ik een grote interesse had in oude spullen ging ik haar helpen. Ik vind het gewoon heel erg leuk. Volgende week vrijdag en zaterdag hoop ik tijdens de opening weer van de partij te zijn." Ook de 22-jarige Wilco uit Kesteren komt de tien dames helpen. ,,Ik hoorde van dit goede doelen winkeltje en kom nu regelmatig helpen. De ene keer sjouw ik kasten of meubels en dan poets ik weer oude spullen. Ik vind oude spullen en antiek leuk. Een goede afwisseling op mijn baan als marketing en sales medewerker. Schrijft u maar in de krant dat men oude spullen dagelijks kan brengen. De garagedeur van Griftweg 2 staat, op de zondag na, altijd open."

NAAM HOOG HOUDEN Hop is zelf ook gek van oude spullen: ,,Ik ben er net zo gek van als de andere tien vrijwilligers. Thuis heb ik ook veel tweedehands staan. Maandelijks stop ik meer dan vijftig uur in het nakijken van de gekregen spullen, zilver poetsen, speelgoed schoonmaken en bijvoorbeeld puzzels compleet maken. Het moet allemaal goed in orde zijn. We willen onze goede naam hoog houden. Onze drive is natuurlijk ook dat we hiermee onze gehandicapte medemens aan extra geld en dus voorzieningen helpen."

OPENING Vrijdag 1 november om 10.00 uur is de officiële opening. De winkel is die dag tot 21.00 uur geopend. Zaterdag 2 november is 't Klomperschuurtje geopend van 09.00 tot 16.00 uur. Per fiets bereikbaar over de Stationsstraat, onder de A12 door en dan de eerste weg rechts, achter de eerste woning rechts.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie