Afbeelding
BSV Bennekom

Eerste bekerronde geen probleem voor BSV Bennekom

29 oktober 2019 om 14:24 Overig

BENNEKOM Het krachtsverschil was tijdens de eerste KNSB-bekerronde gewoon te groot tussen derdeklasser BSV Bennekom en zevendeklasser  PCA De Damrakkers uit Utrecht. De laatsten zongen dan ook al snel een toontje lager.

Het verloop van de wedstrijd ging keurig op bordvolgorde. Op bord 1 dirigeerde Hotze Tette Hofstra met wit al zijn stukken richting de koning van Paulus Jansen. Hofstra kon het met vele fraaie combinaties afmaken, maar koos voor het zekere, want het was tenslotte extern. Dit leverde ook een half bord aan materiaal op en Hofstra kon dus al vroeg aan het bier.

Martin Markering was op bord 2 tegen Ernst Timmer enige tijd later klaar. Hier was het iets spannender, want Markering kwam met zwart wel beter uit de c4-opening, maar gaf de tegenstander ook aanknopingspunten. Deze speelde agressief op gevoel, waar rekenen nodig was. Markering deed dit wel en won een stuk. Hij moest nog wel een mataanvalletje neutraliseren, maar toen dit gebeurd was gaf de tegenstander op.

MOOISTE PARTIJ Ed de Beule won op bord 3 tegen Sjef van Heck de mooiste partij van de dag. Hij trok op een vergelijkbare manier als Hofstra ten strijde tegen de zwarte koning, maar Van Heck verdedigde wat taaier. De Beule bleef echter de druk opvoeren en toen hij de verdedigende pionnen op de  koningsvleugel van zwart van het bord kreeg, kon de zwarte koning niet anders dan wegvluchten. Met een prachtige paardzet sloot de Beule de vluchtweg af en zijn tegenstander wachtte het mat, dat hierdoor onvermijdelijk werd, niet meer af.

Het langst was Benno van der Veen op bord 4 met zwart bezig tegen Wouter Visser. Er ontstond een dynamische stelling op het bord met veel onderhuidse spanning. Wit leek misschien wat beter te staan, maar schijn bedroog. De samenhang van de zwarte stelling was beter en toen de stelling openbrak, waren de open lijnen en diagonalen van zwart te veel van het goede voor wit. Van der Veen raapte pionnen op en won een kwaliteit. Wit dreigde nog met een pion door te lopen naar de overkant, maar toen dit nog een stuk kostte zonder dat de pion veel verder kwam, gaf wit op.

Bron: BSV Bennekom

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie