4880112_vk12stockfietspad.jpg
4880112_vk12stockfietspad.jpg Joëlle Kelderman

Fietstunnel Oude Bennekomseweg na werkzaamheden station

29 oktober 2019 om 20:31 Verkeer en vervoer

EDE De bouw van een fietstunnel in de Oude Bennekomseweg start aansluitend op de werkzaamheden voor het nieuwe station Ede-Wageningen. IPV Delft BV heeft de ontwerpopdracht gekregen om het schetsontwerp uit te werken

Al op 4 september 2018 besloot het college van burgemeester en wethouders een fietstunnel in de Oude Bennekomseweg aan te leggen als oplossing voor de fietsoversteek van de Emmalaan. Samen met de bewoners keek het gemeentebestuur intensief naar varianten voor een veilige oversteek. Omdat de tunnel via de Oude Bennekomseweg het best betaalbaar is en zorgt voor de beste doorstroming van het kruisende autoverkeer op de Emmalaan koos de gemeenteraad van Ede voor deze variant.

Niet alle buurtbewoners konden zich vinden in de voorkeursvariant van de gemeente. Omwonenden die participeerden in een werkgroep kozen voor een oplossing die drie miljoen euro duurder is. Dat kwam er niet van. De door Ede gekozen oplossing zorgde voor veel onrust in de buurt.

Ede gaat nu het precieze ontwerp maken om te voorkomen dat het weer mis gaat, aldus wethouder Willemien Vreugdenhil. Volgens haar is er heel goed nagedacht over een participatieproces om te bekijken hoe er aan individuele wensen van de bewoners kan tegemoet gekomen kan worden. ,,Het tracé ligt wel vast."

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie