logo Oogcafé: twee mensen die elkaar omarmen waarvan één met een zonnebril
logo Oogcafé: twee mensen die elkaar omarmen waarvan één met een zonnebril nvt

Opstart van een Oogcafé in Ede

29 oktober 2019 om 20:37 Mensen Deel je nieuws

Wat een geslaagde middag bij de opstart van het Oogcafé Ede. De bijeenkomst was bedoeld om te bepalen of een Oogcafé mogelijkheden zou hebben. En dat bleek zeker waar. De mensen die zich hadden opgegeven en niet verhinderd waren, zaten strak om 16.00 uur aan tafel. Na koffie, thee, koek en een voorstelronde werden er spijkers met koppen geslagen. Het was in ieder geval heel duidelijk dat een Oogcafé een meerwaarde heeft in Ede.

Eerst werden de praktische punten aangepakt. Een locatie die goed bereikbaar is, heeft de voorkeur. Frequentie is op dit moment nog minder belangrijk en moet uit de hopelijk groeiende groep komen. Wat betreft de inhoud zijn er zoveel mogelijkheden en werden zoveel ideeën geopperd dat invulling geen probleem zal zijn. Er werd een nieuwe datum vastgesteld en wel woensdag 11 december.

Ook de aanwezigheid van mensen van de Oogvereniging en de Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden was een goede aanvulling. Het voorstelrondje gaf wat meer inzicht  in de beweegredenen om aan dit opstart Oogcafé deel te nemen. Naast het plannen van de volgende datum werd ook afgesproken dat iedereen zou proberen om de volgende keer iemand anders met een visuele beperking mee te nemen. Wat nu nog een klein groepje is, kan in de nabije toekomst uitgroeien tot een leuke club.

Yvonne van Geel heeft als initiatiefneemster het voortouw genomen, maar wel aangegeven dat ze het niet alleen wil doen. Er was flink bijval om het starten van een Oogcafé in Ede gezamenlijk op te pakken. Er moeten in en om Ede beslist meer mensen met een visuele beperking zijn die het Oogcafé gaan zien als de activiteit die het is. Gezellig samen zijn, misschien iets leren en mogelijk er samen eens op uit te gaan.

Voor meer informatie: mail naar yvonnevangeel@gmail.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie