Afbeelding
CHE

Keuzegids 2020: 'CHE beste middelgrote hogeschool'

30 oktober 2019 om 07:00 Onderwijs

EDE De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) is voor de dertiende keer uitgeroepen tot beste (middelgrote) hogeschool van Nederland. Dat is bij publicatie van de Keuzegids Hbo 2020 bekend gemaakt. Met een score van 74 punten laat de CHE ook alle grote hogescholen achter zich. Eerder deze maand zette Elsevier Weekblad de CHE al op één, in de categorie 'specialistische hogescholen'.

De CHE-studenten zijn met name te spreken over docenten, faciliteiten en loopbaanvoorbereiding. Ook over de haalbaarheid van de opleiding zijn studenten (zeer) tevreden. De Keuzegids-score steeg licht ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal 'Topopleidingen' (met een score hoger dan 75) steeg van twee naar drie. Verder scoren Bedrijfskunde, HRM, Communicatie, Journalistiek en de Ad Sociaal Werk in de Zorg als beste in hun categorie.

Harmen van Wijnen, voorzitter van het College van Bestuur is blij met de stabiele positie van de CHE in de top van hogescholen: ,,In tijden dat druk op studenten toeneemt, vinden we het belangrijk om studenten zo goed mogelijk te blijven dienen. Wat ons betreft is een kwalitatieve aanpak ook een persoonlijke aanpak. Studenten helpen om de beste versie van henzelf te ontdekken en daarmee van betekenis te zijn voor de wereld van morgen."

De Keuzegids hbo beoordeelt alle Nederlandse bacheloropleidingen (voltijd en deeltijd) en heeft dit jaar voor het eerst ook Associate Degrees opgenomen. De CHE heeft vijf Ad-opleidingen, maar omdat de meesten recent zijn gestart, is alleen voor de Ad Sociaal Werk in de Zorg in Ede een score opgenomen. Ook de bachelor HBO-ICT is nog niet beoordeeld.

Studiekiezers kunnen overigens deze week ook zelf toetsen hoe de opleidingen presteren. Zaterdag 3 november houdt de CHE Open Dag voor alle voltijdopleidingen.

De Keuzegids wordt ieder jaar samengesteld op basis van data van Vereniging Hogescholen, Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt, NVAO en de resultaten uit de Nationale Studenten Enquête. Door problemen met de NSE in 2019, baseert de Keuzegids zich dit jaar op oudere NSE-data.

Meer informatie: www.keuzegids.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie