Afbeelding
Cultura Ede

Femke Weidema zoekt talent in Cultura

9 november 2019 om 06:45 Muziek

EDE Femke Weidema, een grote onbekende succesvolle Nederlandse songwriter komt naar zondag 17 november naar Theater Cultura en is op zoek naar nieuw talent.

Haar biografie lijkt wel een sprookje en je wilt absoluut weten waar dat sprookje eindigt.

STEVIE NICKS Ze woont en werkt in Nashville, werkt met succesvolle singer songwriters Liz Rose (Taylor Swift) en Babyface. Ze schreef een track voor de succesvolle TV serie Nashville en schrijft voor onder meer Stevie Nicks en Mary J Blige.

Voor Nederland is het nog een grote onbekende: Femke Weidema. Een meisje uit het Friese Drachten, die na haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland wist wat ze wilde doen en daar keihard voor is gegaan. Femke Weidema komt in november weer naar Nederland voor een aantal shows en masterclasses. Begin november brengt ze samen met de Friese Femke de Walle een nieuwe single uit als voorloper op haar nieuwe EP.

Femke Weidema staat zondag 17 november om 15.00 uur in Cultura. Ze neemt in ieder geval singer songwriters Pieternel Osinga en Jeroen Kant mee. Ze is nog op zoek naar een aanvulling op het programma. Een jong talent waarmee ze 's middags een nieuw lied kan schrijven dat 's avonds ten gehore wordt gebracht. Natuurlijk krijgt de lokale songwriter ook het podium om meer eigen werk te laten horen 's avonds.

SINGER-SONGWRITER GEZOCHT Tijdens haar theatershows brengt Femke hét oorspronkelijk populair concept uit The Blue Bird, Nashville. Vier songwriters vertellen de verhalen en inspiratiebronnen van hun songs, die ze vervolgens live brengen. Elke songwriter laat zes liedjes horen en de andere drie hebben daarbij een begeleidende rol.

Ben jij een jonge singer-songwriter en wil jij deze ervaring niet missen? Meld je dan binnen een week aan en wie weet wordt jij uitgekozen om samen te schrijven en op te treden met Femke Weidema. Aanmelden kan door een beknopte CV (met linkjes naar liedjes) te mailen naar office@proacts.nl.

CULI-CULTUUR Na afloop van de voorstelling kunnen bezoekers nog culinair genieten bij het Edes Proeflokaal, de nieuwe horecazaak van Edwin & Esther aan de nieuwe Stationsstraat 8. Bezoekers worden na de voorstelling ontvangen met een heerlijk 3-gangen Soulfood-menu in de stijl van Nashville.

KAARTEN Kaarten voor de voorstelling kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl of telefoonnummer 0318-672800. Het arrangement met diner in het Edes proeflokaal kost 47,50 euro.

MALLE BABBE Het tweede Culi-cultuur arrangement is 16 februari samen met Jim de Groot en Josée Koning. Dan staan er Nederlandse top ingrediënten op het menu en zorgen Jim de Groot en Josée Koning voor een heerlijke middag met bekende Nederlandstalige liedjes van Lennaert Nijgh. 'Het land van Maas en Waal', 'Malle Babbe', 'Jan Klaassen de trompetter,' 'Meester Prikkebeen', allemaal tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs geschreven door Lennart Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer. Vertolkt door Jim de Groot en Josée wordt dat een heerlijk middag om van te genieten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie