Afbeelding
Annemarie van Hunnik

Blauw Geel '55-speelster in Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam

1 november 2019 om 13:29 Voetbal

EDE Blauw Geel '55 is een international rijker. Jessie Prijs, uitkomend in het vrouwenvoetbalteam van de Edese club, kreeg deze week te horen dat ze is geselecteerd voor twee interlands. Deze week speelde Prijs met het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam op de KNVB-campus in Zeist enkele wedstrijden.

Daarna kreeg zij van bondscoach Niña George te horen dat ze mee mag naar Poznan om twee interlands tegen Polen te spelen.

De dubbele ontmoeting met Polen is voor de futsalvrouwen de eerste internationale afspraak van het seizoen.

Het duel op zondag begint om 17.00 uur en wordt gespeeld op de Adam Mickiewicz Universiteit in Poznan.

Een dag later staan beide ploegen een uur later aan de aftrap in Mieczyslaw Lopatka Sporthal in Gniezno, een stadje ten noordoosten van Poznan.

De Blauw Geel '55-speelster komt uit in de zaal bij eredivisionist Drachtster Boys. Een ploeg die op de vierde plaats in de rangschikking staat.

Dit is niet haar eerste selectie. Prijs kwam al acht keer eerder uit voor het nationale team. Ze scoorde drie keer.

,,Ik speel zaterdag niet voor Blauw Geel '55. Wij vliegen dan naar Polen", laat de speelster weten. ,,Ik kom uit Groningen en daar woon ik ook. Via mijn vriendin, de keepster van het Blauw Geel-vrouwenteam (Maureen van Iwaarden, red.) ben ik bij de Edese voetbalclub terecht gekomen", vertelt Prijs.

Zij geeft aan dat twee jaar geleden een nieuwe start is gemaakt bij het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam. ,,Ik heb het voorrecht om tot nu toe steeds onderdeel van de selectie te mogen zijn. De dubbele oefeninterland tegen Polen is belangrijk in de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden die wij hoogstwaarschijnlijk in mei moeten gaan spelen", besluit ze.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie