Jeune artiste
Jeune artiste Quinta Buma

Ontmoeting in Kunst

31 oktober 2019 om 21:57 Kunst Deel je nieuws

Zaterdag 9 november om 14.00 uur is er in de serie Ontmoeting in Kunst de opening van de expositie van Quinta Buma – fotografie en Brigit Klatser – beelden en objecten.

Quinta Buma toont foto’s die onderdeel zijn van een groeiende serie en van verschillende opnamejaren. Als kind bezocht zij met haar vader een kalksteengroeve in de Alpilles (Les Baux de Provence), als puber reed zij over dezelfde rotsen op haar ‘oppaspaard’ van een western filmdorp, tijdelijk gebouwd in de buurt van hun huis. Decennia later nam ze haar neefje mee voor een bijzondere tentoonstelling van Van Goghs werken onder de grond, geprojecteerd op de muren van die voormalige steengroeve, vergezeld van schitterende muziek. Ze waren in een sprookje beland. Onwetend van haar opnames in het donker, stilstaand in diepe bewondering van zo veel moois was hij een ideaal model, zoals ook later andere bezoekers ondergronds nietsvermoedend onderdeel werden van haar foto’s. “Mijn leven is chaotisch maar in mijn werk kom ik altijd tot rust en vind ik evenwicht. Harmonie en drama in schijnbare tijdloosheid zijn denk ik wel terugkerende elementen in mijn foto’s. Mijn inspiratie vind ik altijd dicht bij ‘huis’, wáár ik ook ben.

Voor Brigit Klatser is beeldvorming haar passie. Vanuit het beeldhouwen vertrokken is een overgang te zien naar de combinatie met vergankelijkheid. De grillige vormen van halfvergane stukken hout en verroest metaal maken hier nu onderdeel van uit. Het geheel vormt een eenheid die balans,  spanning en kracht uitstraalt. De ontwikkeling staat niet stil en hapt nu gretig toe richting houtbewerking. Inspiratie die zij jaarlijks opsnuift in Terschelling is ook terug te zien bij verschillende beelden in de vitrinekasten.

Voor meer informatie: www.vrijzinnigenbennekom.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie