2 november 2019 om 18:12 Voetbal

EDE Blauw Geel '55 heeft bij het Voorthuizense VVOP een 2-1 nederlaag geleden.

,,Duur puntverlies en ook onze topscoorder Romin Ahmedi kreeg rood na twee keer geel. Al met al een zware middag", verzuchte Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld na afloop.

In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe.

,,VVOP was aanvankelijk wat sterker. In het tweede gedeelte eerste helft speelden wij sterker. Maar beide ploegen kregen niet of nauwelijks echte kansen. De 0-0 brilstand was dan ook niet onterecht."

In de tweede helft na ongeveer een uur spelen moest het scorebord bediend worden.

,,Helaas niet voor ons. De thuisclub na een 2-0 (Niek Bos) voorsprong. De 1-0 was wat onverwacht uit een vrije trap. Ik wilde aanvallend wisselen maar voordat de spelers klaar waren was het 2-0. Daarna werd Romin Ahmadi (archieffoto) weggestuurd. Zijn eerste gele kaart was wat ongelukkig. Volgens mij kreeg hij een duw en maakte daardoor hands. De tweede gele kaart was niet zo slim na een onnodige overtreding", meende de Blauw Geel '55 trainer.

Blauw Geel '55 opende de defensie en zocht de aanval.

,,Dan weet je dat je kansen weggeeft. Maar een andere keuze hadden we niet. Gelukkig wist VVOP niet te profiteren. Met nog zo'n twee minuten te spelen wist Jeroen Berkhof de stand op 2-1 te brengen. Het slot offensief mocht niet baten. Natuurlijk hebben we slechte zaken gedaan. Nu in de achtervolging op VVOP en SV Otterlo. In deze klasse verliest iedereen punten aan elkaar. Deze slag is verloren, de oorlog niet", besloot David Wagensveld.

Blauw Geel '55 zakt naar de vijfde plaats. De achterstand op koploper VVOP is vier punten. Zaterdag Zwart Wit '63 uit Harderwijk op bezoek.