SDS '55 wint lastige uitwedstrijd bij RDC

2 november 2019 om 18:19 Voetbal

WEKEROM SDS '55 wist door een goede tweede helft te spelen de 1-2 zege bij RDC (Deventer) te halen.

,,Ik heb deze middag twee helften gezien. In de eerste helft gaf mijn ploeg de thuisclub alle ruimte. Zij (RDC, red.) deden dat combinerend prima. Maar het was niet des SDS '55. Dat heb ik ze in de rust ook mee gegeven. De 1-0 achterstand bij rust werd alsnog omgebogen in een 2-1 winst. Over het geheel gezien niet onverdiend, maar eigenlijk mag je het niet zo ver laten komen", begon SDS '55 trainer Ronald Tulen.

Zoals gezegd was de eerste helft aan Wekeromse kant niet echt goed. En de 1-0 achterstand niet onverdiend.

,,In de tweede helft werd er met meer passie en strijd gespeeld. Die reactie staat me wel aan."

Na een minuut of tien spelen was het Jos van Roekel die de zo belangrijke 1-1 liet aantekenen.

,,Daarna bleef de ploeg strijden voor een driepunter. Er waren een aantal kansen maar het was steeds 'net niet'. Vijf minuten voor tijd bleef Lennart Ploeg (archieffoto) bij een scrimmage voor het Deventer doel heel koel. Hij bracht ons op 1-2 en uiteindelijk de zege", haalde Tulen opgelucht adem.

SDS '55 blijft op de vierde plaats staan met vijf punten achterstand op koploper Fortissimo. Zaterdag wacht een thuisduel tegen Vierhouten'82.