Remco Speelziek bezorgt DTS Ede zege

2 november 2019 om 19:39 Voetbal

EDE Remco Speelziek (op archief foto) speelde dit seizoen al in de verdediging en op het middenveld bij DTS Ede. Tegen DZC'68 werd de Edenaar in de spits geposteerd. Om al snel het achteraf winnende doelpunt te scoren: 1-0.

,,Wij hadden gekozen dit keer op een wat andere manier te spelen. Met Remco voor iets meer fysieke kracht gekozen. En dan is het mooi dat hij al snel met links van vijf meter afstand in het dak van het doel kan schieten'', opende Jeroen Spies.

De DTS Ede trainer zag zijn ploeg goed beginnen. ,,Maar wij vergaten door te drukken. Wij hadden de trekker kunnen overhalen naar 2,3 of 4-0. Zonde dat dit niet gebeurde. Wij hadden hen op de knieën kunnen hebben. Nu zie je net voor het half uur dat de onzekerheid er weer insluipt en wij inzakken.''

,,Wij hadden afgesproken de tweede helft op dezelfde wijze als de eerste te beginnen. Dat gebeurde niet. Wij hadden niet de controle. En misten ook weer de nodige kansen. Onder meer Jamal Ouassif kwam alleen voor de keeper. Maar de 2-0 viel niet. Dan heb je het geluk dat Robin Franken een van hen spaarzame kansen met zijn voet tegenhoudt. Anders staat het tien minuten voor tijd zomaar gelijk.''

,,Uiteindelijk pak je gelukkig de drie punten. Daar ben ik heel blij mee. Dat werd na drie weken ook weer tijd. Maar het was al met al nog heel magertjes. Toch wil ik het van de positieve kant zien. Vorig jaar hadden wij na zeven wedstrijden vier punten, nu elf'', liet Jeroen Spies weten.