Ilse van der Zanden
Ilse van der Zanden DTS Ede

Gelijkspel voor DTS Ede vrouwen

3 november 2019 om 13:31 Voetbal Deel je nieuws

Na 90 minuten stond de 1-1 op het bord en daar mocht RVVH zich toch het meest gelukkig mee prijzen.

De eerste helft speelde zich vooral op het middenveld af en creeërde beide elftallen weinig kansen. De eerste kans was voor DTS, Carolien Filippo raakt met een schot de kruizing van de paal en lat. Even later was het een speelster van RVVH die schuin voor de goal kon schieten, echter ging dit schot voorlangs. Vlak voor rust raakte Yvette Derks nog met een hard schot de onderkant van de lat waarbij de rebound door Carolien Filippo voorlangs werd geschoten.

Na rust begon DTS overtuigender aan de tweede helft en verhoogde het tempo. RVVH kreeg welleswaar een kans met een schot die net naast ging en een knappe redding van keepster Renate Verhoeven die de bal onderschepte van de vrij opkomende spits. De tweede helft was het initiatief duidelijk bij DTS, een schot van Daphne van Kruistum in de korte hoek werd maar net door de keepster tot hoekschop verwerkt. In de 67e minuut was daar de voorsprong voor DTS. De sterk ingevallen Sofie Houba bediende met een afgemeten pass Daphne van Kruistum die hard en laag afwerkte 0-1. RVVH bracht een dubbele aanvallende wissel in om nog iets te proberen.

DTS leek de wedstrijd onder controle te hebben maar gaf in de 76ste minuut de voorsprong toch weer uit handen. Na een voorzet stond de spits van RVVH volledig vrij vlak voor het strafschopgebied. Ze kreeg alle tijd om de bal aan te nemen en via de binnenkant paal raak te schieten 1-1.

Het slotoffensief was duidelijk voor DTS. De ploeg van Linda Helbling gaf vol druk wat o.a. kansen opleverde voor Eveline Zech, echter was de redding van de keepster van RVVH knap. Toch was deze keepster in de slot minuut volledig kansloos op een schot van Sofie Houba. Echter kwam de bal via de binnenkant van de paal terug in het veld.

Hiermee was RVVH uiteindelijk het gelukkigst met het behaalde punt.