HV Reehorst buigt voor reserves E en O

3 november 2019 om 17:46 Overig

EDE HV Reehorst leed een 27-15 nederlaag bij E en O 2 in Emmen

Eip Janssen

,,Een forse nederlaag en ook wel onnodig. We deden er alles aan de keeper van E en O in te schieten. Wat ik daarmee bedoel? Er werd geschoten op momenten dat de kans tachtig procent is. Een of twee passes meer en je creëert een honderd procent kans", meende HV Reehorst coach Sander Barents.

De Edenaren nemen in de tweede divisie de negende plaats in met drie punten uit vijf wedstrijden.

,,Dat lijkt heel slecht en natuurlijk had ik op meer gehoopt en gerekend. Maar vorig seizoen hadden we na vijf wedstrijden ook maar vier punten. In de tweede competitiehelft hebben we ons toen hersteld", zag Barents licht aan de horizon.

De thuisclub nam al snel een 6-2 voorsprong. Daarna werd het 11-4. ,,In twee keer tien minuten scoren we vier doelpunten. Dat is op dit niveau te weinig. Daarmee creëer je achterin ook problemen."

De trainer/coach zag overigens dat zijn ploeg tien keer paal en lat raakte. ,,Het was dus echt net niet."

In de tweede helft bij een tussenstand van 17-11 leek HV Reehorst wat op stoom te komen.

,,Maar E en O met goede spelers die ook in de hoofdmacht hun partijtje mee kunnen blazen, liep uit. Uiteindelijk stokte de teller bij 27-15. Deze competitie levert nog een ander merkwaardig feit op. De koploper (Unitas) vorige week onze tegenstander verliest. Nu is Ha-STU de nieuwe koploper en zij komen zaterdagavond naar Ede. Tijd om eens te stunten", keek Barents vooruit.