Aanval van Josefine Uittenbogert
Aanval van Josefine Uittenbogert Sanna de Boer

Vrouwen TweeVV lijden eerste verlies tegen directe concurrent

3 november 2019 om 18:36 Volleybal Deel je nieuws

De vrouwen van TweeVV verloren hun eerste wedstrijd, al werd het wel een spannende vijfsetter tegen Dynamo 3 uit Apeldoorn, 2-3. De mannen speelden zich naar een verrassende winst van 4-0 tegen Scylla/Excelsior 3 uit Rhenen.

In de Van der Knaaphal kwam het er zaterdag echt op aan voor de vrouwen. Concurrent Dynamo was de tegenstander. Zouden ze ook deze ploeg van zich af kunnen houden? Beide ploegen hadden evenveel verliespunten. Dit bracht druk met zich mee bij de Edesen waardoor zij onder hun niveau startten, ze gingen op alle fronten niet voluit. Trainer/coach George Martens: “Met de opdracht ‘ga vrijuit spelen en doe wat je moet doen’ stuurde ik ze het veld weer in na de verloren eerste set en dat werkte.”

Spannende slotfase

Daarmee wonnen ze de twee volgende sets en de vierde bijna. TweeVV keek daarin tegen een achterstand van 7-15 aan maar de vrouwen wisten langzaamaan dichterbij te komen. En met een ontketende Rachel Huisman in de aanval kwam TweeVV op 24-24 langszij. Door twee persoonlijke fouten aan Edese kant ging die belangrijke set naar de tegenstander met 24-26.

En dus was er een beslissende set nodig. Daarin nam TweeVV meteen een flinke voorsprong maar dan gaan de vrouwen ineens weer te tam spelen, weer gaan ze niet voluit. Vanaf 9-9 volgt er een spannende slotfase en de tegenstander weet de set te verzilveren met 14-16.

Mannen

De winst met 4-0 van het sterke Scylla/Excelsior was een echte teamprestatie. Alle spelers waren in vorm en dat bleek nodig gezien de setstanden. De pass lag heel goed waardoor de spelverdelers Martijn Drost en Aldo Kranenbarg op elk moment alle aanvallers prima konden bedienen. Dit leidde op sommige momenten tot frustraties bij de tegenstander waar TweeVV dan weer gretig gebruik van maakte. Vooraf hielden de mannen rekening met puntverlies maar tot ieders verrassing haalden de mannen de volle vijf punten binnen in een voor het publiek heel aantrekkelijke wedstrijd.

Programma

Komend weekend zijn beide teams vrij. Zaterdag 16 november spelen de vrouwen in Schalkhaar om 16.30 uur tegen Avior. Daarvóór spelen zij nog een bekerwedstrijd in Raalte op donderdag 7 november. De mannen spelen zaterdag 16 november in de thuishal tegen WaHo uit Wageningen.