Afbeelding
Theo Beumer

Mooie zege hockeyvrouwen waar mannen remiseren

3 november 2019 om 18:51 Hockey

EDE De alles omvattende titel bij MHC Ede 'Super Sunday' ging deze week slechts gedeeltelijk op

De vrouwen wisten een 3-0 zege te boeken op Groningen Studs. De mannen moesten het gelijkwaardige Gooische een 2-2 gelijkspel toestaan.

Eip Janssen

,,Er is goed gespeeld tegen Groningen Studs. We hebben weinig weg gegeven", reageerde Ede speelster Nikki van Pouderoijen na afloop.

In het eerste kwart speelde Ede veel balbezit. De rust werd bewaard en Groningen Studs dat op de counter gokte, kreeg weinig mogelijkheden.

,,Er werd een strafcorner versierd, deze verliep niet zoals gepland, maar door goede oplettendheid van Dymphe Laan wist zij de bal in de hoek te scoren: 1-0. We hielden controle maar doelpunten bleven uit."

In het tweede kwart wist Ede wel te scoren. Anneke van Dam scoorde met een goed ingeschoten strafcorner: 2-0.

In het derde kwart wisselde het spelbeeld. De gasten gingen hoger staan en meer druk geven.

,,Dit werd dat een periode van 'ren je rot'. Lang balbezit houden lukte beide teams niet. Een actie van Britt Willemsen in de cirkel van Studs werd fysiek onderschept. Dat resulteerde in een strafbal binnen geschoten door Dymphe Laan: 3-0", ging Van Poederoijen verder.

Het vierde kwart was chaotisch met onstuimig onrustig spel. Groningen Studs probeerde het wel maar Ede kon zich er goed uit hockeyen.

,,Een paar uitschieters dit kwart werden goed gestopt door doelvrouw Alieck Keilman. Ede scoorde de alles beslissende 4-0 door Marlien Burgers op aangeven van Emma van de Kuit. De laatste fase mede door de nodige kaarten over en weer was rommelig. Maar wij behielden de punten", sloot de Ede speelster glimlachend af.

Ede, dat zondag op bezoek gaat bij koploper Bully, neemt in de eerste klasse de vierde plaats in. De achterstand op Bully is zes punten.

REMISE De mannen speelden met 2-2 gelijk tegen Gooische.

,,Als je me eerder had gebeld had ik zeker gezegd dat we hadden moeten winnen. Maar een paar uur later is de relativering er. Een gelijkspel is niet onlogisch", aldus trainer/coach Bastiaan Bunnik.

De Edese leidsman doelde op de laatste negen minuten.

,,We staan met 1-2 achter maar wel een man meer. Stijn Draaijer maakt uit een strafcorner de 2-2. Daarna hadden we door moeten drukken en scoren. Hoewel ook de gasten nog een aardige mogelijkheid kregen", had Bunnik genoteerd.

Zijn ploeg kwam met 0-1 achter. Het was uiteraard Stijn Draaijer die een strafcorner benutte 1-1.

,,Een geweldig wapen wat mijn ploeg bezit. Ik denk dat wij een van de beste strafcornerspecialisten in de ploeg hebben", meende Bunnik (foto).

Hij zag zijn ploeg dus met 1-2 achter komen, alvorens Draaijer gelijk maakte:2-2.

,,Wij staan in de overgangsklasse op een zevende plaats. Twaalf punten uit acht wedstrijden. Slechts vier achter op de nummer twee Zwart-Wit.  Dat geeft al aan dat de krachtverschillen achter koploper Leiden (19 punten) gering zijn", sluit Bastiaan Bunnik af.

Ede gaat zondag op bezoek bij Groningen dat de ranglijst sluit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie