Afbeelding
Archief BDU Media

Ernst J. Steinmeier nieuwe voorzitter SBE

5 november 2019 om 17:16 Winkels

EDE Als opvolger van Anne-Marie Vreman is Ernst J. Steinmeier vorige week gekozen tot voorzitter van Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE). Nieuwe bestuursleden zijn Leendert Houweling en Sara Kakebeen. Naast de nieuwgekozen voorzitter en de twee nieuwe bestuursleden wordt het bestuur gevormd door Mark Slothouber (namens vastgoed) en Thijs Clercx (namens de horeca).

De motivatie van Steinmeier, die ook fractievolger in de Edese gemeenteraad is van de partij Democratische Kiezers Ede, is om samen met de andere bestuursleden voor SBE en de ondernemers van Ede Centrum in actie te komen. ,,Er zijn diverse zaken die in de toekomst en nu al van belang voor de ondernemers."

Dan heeft de nieuwe voorzitter het over de continuïteit van een levendig en actief centrum met een goed ondernemersklimaat. ,,Dus ook winst maken. Goede samenwerking met elkaar en de diverse instanties. Veiligheid in het bedrijf, als in de ICT-omgeving. Duurzaamheid, energie neutraal. En organisatie van de ontwikkeling van het centrum, duidelijker structuur in alle activiteiten."

Ervaringen van de afgelopen periode, zowel in Ede als elders, leren volgens de nieuwe preses van de SBE dat de ontwikkelingen binnen de retail/stadcentra nauwelijks bij te houden zijn. ,,In deze sector moet je actief inspelen op veranderingen door continu te blijven vernieuwen. Waarde toevoegen, zoals service naar de klant etc. Dat is en blijft belangrijk."

Geen adviseurs van buiten die onze mooie gemeente en bewoners minimaal kennenDe huidige ontwikkelingen vragen om een adequate, proactieve en creatieve aanpak. Die aanpak wil Steinmeier samen met ondernemers stimuleren. ,,De rol van aansturing vraagt om aanpassen aan de ontwikkelingen om toekomstbestendig te blijven, denken in alternatieven en duidelijkheid scheppen vanuit de ondernemers naar de inwoners van Ede en de gemeente voor een mooi en veilig centrum. Gedeeltelijk verversing van bestuur is nu de kans om de broodnodige, transparante en effectieve organisatiestructuur te realiseren en een bindende kracht te zijn voor geheel Ede Centrum."

Steinmeier wil een bruggenbouwer zijn tussen ondernemers, de bewoners van Ede en het Edese college en gemeente. ,,Met een eigen aanpak en geen afhandeling door adviseurs van buiten die onze mooie gemeente en bewoners minimaal kennen. Ondernemers maken samen Ede mooier, zij zijn de trekkers."

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie