Afbeelding
Archieffoto
Lezersreactie

'Goede hulpverlening is investeren voor nu en toekomst'

6 november 2019 om 11:27 Opinie

EDE ,,Ik heb met veel herkenning de column van mevrouw Eleveld gelezen. Haar terugblik en haar blik vooruit spreken mij aan. De uitspraak 'We zetten Ede op de kaart' (World Food Center en NK wielrennen) die meerdere politici de afgelopen periode hebben gebezigd, geeft de indruk alsof er nu te weinig waardering voor Ede is.

De kracht van Ede is de natuur en daarnaast is er ook nog veel waar we zuinig op moeten zijn. Mevrouw Eleveld is de derde voormalige wethouder van Ede die aangeeft vragen te hebben bij het ontwikkelen van het World Food Center. Bij het WFC-project wordt vaak genoemd dat dit veel werkgelegenheid zal opleveren. Hoeveel inwoners willen graag een WFC, een raadpleging van burgers zou meer informatie kunnen geven over de wenselijkheid van het geldverslindende project.

ZORG Het is nu weer een periode waarin de gemeenteraad de begroting vaststelt en besluiten neemt over de plannen voor de komende jaren. Vast lijkt te staan dat er op zorg veel bezuinigd gaat worden. Hoeveel mensen gaan hun baan verliezen door de grote bezuinigingen in de zorg. In de zorg gaat het bij bezuinigen gelijk over verlies van arbeidsplaatsen, want arbeid is de grootste kostenpost. Ik heb daarover in de politieke debatten nog weinig gehoord. Ik maak me daar zorgen over. Laten we in ieder geval goed kijken naar datgene wat we al doen en wat waardevol is voor Edenaren.

De zorgvraag van jongeren en ouderen nemen toe. Goede hulpverlening is investeren voor nu en in de toekomst.

Klaas Hidding, Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie