Afbeelding
Gemeente Ede

Edese basisschoolleerlingen ontbijten met burgemeester

7 november 2019 om 15:55 Maatschappelijk

EDE In het World Food Center in Ede werd donderdagmorgen een bijzondere maaltijd geserveerd. Honderd kinderen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen uit Ede verzamelden zich in de rijksmonumentale Mauritskazerne voor het Nationaal Schoolontbijt, aangevuld met een speciaal World Food Center Experience-programma. 

Op meer dan 2750 scholen en 250 gemeentehuizen verspreid over heel Nederland, vindt deze week het Nationaal Schoolontbijt plaats. Dit betekent dat meer dan een half miljoen kinderen gezellig en gezond ontbijten. Tijdens de speciale World Food Center Experience-editie van het Nationaal Schoolontbijt konden de kinderen uit groep 7 en 8 vandaag niet alleen genieten van een heerlijk vers ontbijt, maar kregen ze ook alvast een voorproefje van wat er over een paar jaar in de World Food Center Experience te beleven zal zijn. 

SNACK VERZINNEN Het gezamenlijk ontbijt werd geopend door de wethouder Leon Meijer, die een inkijkje gaf hoe er bij hem thuis wordt ontbeten. Daarna gingen een paar groepjes, onder begeleiding van professionals, actief met elkaar aan het werk om een zo lekker mogelijke gezonde snack te verzinnen. Anderen bogen zich over de vraag wat een mooie naam zou zijn voor de thema-attractie rondom voedsel.

In de Gouden Wortel Voedselquiz, begeleid door de populaire televisiepresentator Pepijn Gunneweg (BZT Show, Klokhuis) ontdekten de kinderen op speelse wijze wat er nou allemaal waar of niet waar is als het om eten gaat. De quiz kan nu ook online bekeken en gedownload worden op de website van de World Food Center Experience.

GAZA STAD Een bijzonder onderdeel was het ontbijt met mensen uit Gaza Stad. In de speciaal voor live-videoverbindingen geschikt gemaakte gouden zeecontainer van Shared Studio's, konden vier keer zes kinderen aan een ontbijttafel plaatsnemen, terwijl aan de andere kant van het beeldscherm evenzoveel Palestijnse studenten aanschoven. Al snel vielen de grenzen weg. Technisch, omdat het leek alsof de kinderen uit Ede echt naast de personen uit Gaza zaten, maar ook in beleving, omdat de kinderen al snel echt met elkaar in contact en in gesprek raakten.  

,,Het was erg leuk om een voorproefje te kunnen geven van hoe de WFC Experience straks kinderen laat voelen en beleven wat voedsel allemaal voor ons betekent", zegt Marcel Goossens, Kwartiermaker van de World Food Center Experience. ,,De enthousiaste reacties vandaag van de kinderen laat zien dat zij open staan voor zulke nieuwe belevenissen en spelenderwijs een hoop ervaringen kunnen opdoen."

BRON VIDEO: Nationaal Schoolontbijt

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie