Lef Ede/Victoria beloond

9 november 2019 om 19:29 Voetbal

EDE Ede/Victoria heeft haar eerste zege van het seizoen binnen. In Deventer werd RDC FC met 1-3 verslagen.

,,Onze getoonde lef is beloond'', jubelde trainer Danny Suitela. ,,Via verkregen informatie, onder meer van Paul Bremer van Fortissimo, wisten wij dat RDC graag vanaf het middenveld opbouwt. Met een 3-5-2 opstelling was het doel de tegenstander op het middenveld vast te zetten. Dat lukte de eerste helft meer dan goed.''

Dat resulteerde ook in een raszuivere hattrick van Geoffrey van de Kamp (op archief foto). De op nummer 10 spelende aanvoerder, opende de score met een vrije trap. ,,Ook Roderick Coleridge stond bij de vrije trap. Zo hadden wij twee opties. De keeper liet de linkerkant vrij. Daarom nam Geoffrey de bal'', luidde de uitleg van de Ede/Victoria trainer.

Van de Kamp werkte uit een corner van Coleridge de bal even later bij de eerste paal binnen. En bij de 0-3 verraste de teruggekeerde zoon van een meter of 30 de Deventer doelman.

De tweede helft kwam RDC. En via een inzet tegen de binnenkant van de paal lukte het de thuisploeg terug te komen tot 1-3. ,,Zij gingen daarna nog meer pressie spelen. De laatste man schoof door. Echter hij kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Toen was het klaar. Via Wouter Engelen en Conrad Barteliek verzuimden wij nog verder uit te lopen.''

,,Eindelijk een driepunter. Daar waren wij wel aan toe'', besloot Danny Suitela, die met Ede/Victoria nu de laatste plaats weer overdoet aan Harskamp. Die ploeg is juist over twee weken in de legerplaats de eerstvolgende opponent.